Kärpät solmi jatkosopimuksia

LIIGA / Uutinen
Kaksinkertainen perättäinen Suomen mestari Kärpät on tehnyt kolme uutta jatkosopimusta. Oululaisseurassa jatkavat neljän vuoden mittaisella sopimuksella Tommi Paakkolanvaara sekä kaksivuotisilla sopimuksilla Tommi Leinonen ja Teemu Metso.

Lahjakkaat nuoret kärppäpelaajat tavoittelevat paikkaa seuran liigamiehistössä. Eniten kokemusta liigapeleistä on 22-vuotiaalla hyökkääjällä Tommi Paakkolanvaaralla, joka on pelannut tähän mennessä 52 SM-liigaottelua. Isokokoinen ja ulottuva keskushyökkääjä haki vielä viime kaudella välillä peliaikaa Mestiksen Hokista, mutta oli kuitenkin jo keväällä voittamassa kultaa Kärppien riveissä. Tällä kaudella mies on vakiinnuttanut paikkansa liigassa.

- Hieno homma, että seuralla on uskoa minuun niin paljon, että tekee neljän vuoden sopimuksen. Nyt on hyvä tilanne, kun ei tarvitse enää miettiä ulkopuolisia asioista. Voin keskittyä täysillä treeneihin ja peleihin, alkukaudella 12 ottelussa kolme maalia iskenyt Paakkolanvaara iloitsi.

Puolustajat Leinonen ja Metso harjoittelivat kesän miesten ringissä ja osallistuivat harjoitusotteluihin, mutta liigajäiden tunnelmiin he eivät vielä ole päässeet. Niin 18-vuotias Leinonen kuin myös 20-vuotias Metso pelannevat suurimman osan kaudesta A-junioreissa.

artikkeli

Leinosen haaveena Penguins
[lue juttu]

Leinosen päätavoite tällä kaudella on alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa. Vuosi sitten puolustaja oli tärkeässä roolissa 18-vuotiaiden MM-turnauksessa. NHL-seura Pittsburgh Penguins varasi Leinosen viime kesänä neljännellä kierroksella.

Metson lähiaikojen unelma on, että hän pääsisi pelaamaan muutaman liigaottelun. A-junioreiden menestys sarjassa kuuluu myös pakin toiveisiin.

Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen oli tyytyväinen tuoreisiin sopimuksiin ja tiivisti vanhan pelaajan silmin nuorukaisten urakehitystä.

- Pelaajan kehittymisessä kypsäksi liigapelaajaksi on useita välivaiheita. Ensimmäisessä vaiheessa nuori pelaaja taistelee peliajastaan liigajoukkueessa ja toisessa vaiheessa hän alkaa saamaan onnistumisia ja tähtipelaajien ainekset alkavat näkymään. Sen jälkeen on vielä mahdollisuus nousta johtavaksi pelaajaksi seurassa ja lopulta tulla pelaajaksi, joka hoitelee tärkeitä aloituksia sekä tekee myös vierellään pelaavista kavereista voittavia pelaajia.

- Hienoa, että kaikki jatkosopimuksen tehneet ovat seuran omia kasvatteja. Paljon on työtä jäljellä ja aina pitää haluta eteenpäin, Jalonen totesi.

SM-liigassa 12 kierroksen jälkeen toisena oleva Kärpät ilmoitti myös tehneensä viiden vuoden jatkopestin fysiikkavalmentajansa Harri Hakkaraisen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle