Kärpät lainaa nuorten maailmanmestarin KalPaan

LIIGA / Uutinen
Kalapudas viettää loppukauden Kuopiossa.
Kuva © Timo Savela
Antti Kalapudas siirtyy loppukaudeksi lainalle KalPaan.

Kärppähyökkääjä Antti Kalapudas siirtyy KalPan paitaan loppukaudeksi. KalPa on etsinyt hetken aikaa vahvistusta sentteriosastolleen, kun Jaakko Rissanen joutui sivuun loppukaudeksi loukkaantumisen vuoksi.

− Näemme, että Antilla on valtava hyökkäyspään potentiaali. Tarvitsemme pelitapaamme niitä ominaisuuksia, joita hän pystyy tuomaan ja uskomme, että hän pystyy sopeutumaan joukkueeseemme hyvin, kertoi KalPan urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

− Kyseessä on nuori, hyvin liikkuva ja taitava pelaaja, joka on tottunut kantamaan vastuuta myös ylivoimalla. Olemme jo pidemmän aikaa seuranneet häntä ja olemme tyytyväisiä, että saimme hänet nyt Kuopioon.

Tammikuussa nuorten maailmanmestaruuttakin voittamassa ollut Kalapudas on pelannut kuluvalla kaudella 21 Liiga-ottelua tehoin 2+1. 19-vuotiaalle keskushyökkääjälle on kertynyt myös Mestis-otteluita Hokissa kahdeksan ottelun verran ja niissä hän on viimeistellyt neljä tehopistettä.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan lainan tarkoituksena on tarjota nuorelle hyökkääjälle isompaa roolia.

− Antille on tarjolla vastuullista roolia KalPassa, ja luotamme siihen, että kevään pelien tuomasta kokemuksesta on varmasti hänelle hyötyä tulevaisuutta ajatellen. Uskomme, että hän tulee tämän lainasopimuksen myötä valmiimpana pelaajana takaisin Kärppiin, Aho totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle