TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Kärpät kiinnitti Oscar Eklundin

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät vahvisti puolustustaan, kun joukkue hankki riveihinsä 22-vuotiaan Oscar Eklundin. Pakin tuore sopimus on yksivuotinen.

Tukholmalaislähtöinen Oscar Eklund pelasi ensimmäiset pelinsä Elitserienissä jo kaudella 2006–2007. Tuon jälkeen pakin rooli Djurgårdenissa kasvoi vähitellen ja kahden viime talven ajan hän kuului joukkueen vakiokokoonpanoon. Päättyneellä kaudella 22-vuotias summasi 52 ottelussa pisteet 5+10=15.

Eklundin kausi jatkuu vieläkin, sillä hänet valittiin Ruotsin maajoukkueen MM-leiriryhmään.

– Eklundilla on kova halu edetä urallaan ja taalajäät ovat hänen tähtäimessään. SM-liigan erilainen pelityyli ja pienemmät kaukalot verrattuna Elitserieniin auttavat häntä näissä tavoitteissa. Me pyrimme edistämään hänen
kasvuaan kaikin tavoin. Eklundin potentiaalista kertoo paljon se, että hänet valittiin mukaan Ruotsin MM-ryhmään, kertoo Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta.

– Eklund on ensimmäinen ulkomaalainen uudessa joukkueessa, mutta ei varmaankaan viimeinen. Samanlaiseen invaasioon kuin viime kaudella ei kuitenkaan ryhdytä.
Pukukoppikielenä ensi kaudella on pääsääntöisesti nääkkö nää -murre.

Puolustaja itse uskoo, että hän pystyy Suomessa jatkamaan kehittymistään.

– Valitsin Kärpät, koska uskon, että Kärpät ja SM-liiga ovat minulle oikea paikka kehittyä pelaajana. En tiedä kovinkaan paljon Kärpistä, mutta sen tiedän, että
joukkue pelaa hienoa kiekkoa ja seurassa tehdään töitä menestyksen eteen. Olen kuullut myös, että joukkueella on hienot kannattajat, Eklund kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle