Kärpät ei hyväksy Granlundin siirtoa

LIIGA / Uutinen
Suurta kohua aiheuttanut Mikael Granlundin siirtyminen Kärpistä HIFK:hon ei ole vielä selvä. Oululaisseuran mukaan Kärpillä ja Granlundilla on yhä voimassa oleva pelaajasopimus.

Kärpät katsoo, että Granlundin kanssa vuonna 2007 tehty nelivuotinen paperi on yhä voimassa ja hyökkääjän pelaajaoikeudet täten Kärppien hallussa. Seura katsoo, että se on noudattanut hyökkääjän ja hänen isänsä allekirjoittamaa sopimusta, eikä paperin purkamiseen ole täten oikeutta.

Oululaisseuran mukaan Granlund ja hänen edustajansa ovat 3.3. ilmoittaneet, että aiemmin solmittu sopimus on taloudellisilta ehdoiltaan riittämätön. Kärpät oli ilmoituksensa mukaan valmis parantamaan ehtoja jo aiemmin kauden aikana, mutta tähän ei pelaajan puolelta ollut halukkuutta.

Kärppien mukaan määräaikaisen sopimuksen purku edellyttäisiä vakavia ehtojen laiminlyöntiä, mitä tässä tapauksessa ei ole tapahtunut. Seura paheksuu myös pelaaja-agentti Ilkka Larvan toimintaa, kun mies on kaupitellut sekä Mikaelia että hänen nuorempaa velipoikaansa Markusta kesken kauden muille seuroille.

Oululaisseura kertoo pitävänsä sopimuksesta kiinni ja tutkivansa prosessin kulkua. Lisäksi seura aikoo tutkituttaa sopimusrikkomusehtoja Jääkiekon SM-Liiga Oy:llä, Suomen Jääkiekkoliitolla ja pelaajayhdistyksellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle