Kärpille paluumuuttaja Ruotsista - Junttila siirtyy Ouluun

LIIGA / Uutinen
Junttila palaa tuttuun joukkueeseen.
Kuva © Timo Savela
SHL-joukkue Luleån kanssa sopimuksensa vastikään purkanut Julius Junttila palaa kasvattajaseuraansa Kärppiin yksivuotisella sopimuksella.

Julius Junttila siirtyi viime kaudeksi kaksivuotisella Luleån riveihin, mutta kausi Ruotsissa ei sujunut odotetusti ja hänen sopimuksensa purettiin. 25-vuotias hyökkääjä tehtaili luulajalaisseurassa 37 runkosarja- ja pudotuspeliottelussa tehot 3+8.

− Ei ollut tarkoitus vielä lähteä Luulajasta, mutta vaikean kauden jälkeen tämä oli paras ratkaisu. Tutkimme ulkomaita, mutta Kärpät oli kuitenkin houkuttelevin vaihtoehto. Tavoitteena on nyt pelata täällä huippukausi ja katsoa sen jälkeen mihin matka jatkuu, Junttila kommentoi.

Junttila on koko aiemman uransa edustanut Kärppiä ja pelejä oululaisjoukkueen paidassa on kertynyt kaikkiaan 356 kappaletta. Tehokkaimmalla liigakaudellaan 34 tehopistettä iskenyt hyökkääjä on voittanut Kärpissä kaksi Suomen mestaruutta sekä yhden pronssin.

− Junttila edustaa meidän mottoamme, nopea, vahva ja luotettava kaikin puolin. Olemme etsineet joukkueeseen yhtä pelaajaa ja Julle on ollut ykkösvaihtoehto siitä asti kun selvisi, ettei mies jatka Luulajassa, kertoi Kärppien päävalmentaja Mikko Manner.

− Olemme kiitollisia siitä, että Julle päätti tulla jo vuoden jälkeen Ouluun. Se osoittaa henkistä vahvuutta, sillä päätös ei varmasti ollut helppo. Hienoa, että Julle näkee Kärpät mahdollisuutena kehittyä ja päästä takaisin huipulle.

» Lähetä palautetta toimitukselle