JYPille runsaasti uusia sopimuspelaajia

LIIGA / Uutinen
JYP julkisti tiistaina tukun uusia pelaajasopimuksia. Uusina pelaajina jyväskyläläisryhmään liittyvät SaiPassa kuluvan kauden kiekkoillut Tuomas Vänttinen sekä Mikkelin Jukureiden kolmikko Olli Sipiläinen, Mika Niemi, Samuli Piiroinen. Paluumuuttajina joukkueeseen saapuvat seurassa aiemmin pelanneet Miska Kangasniemi ja Ilari Filppula.

Miska Kangasniemi on 31-vuotias JYPin oma kasvatti, joka on pelannut viimeiset kaksi kautta Ruotsissa Malmö IF:n joukkueessa. Kangasniemellä on myös Suomen mestaruus Tapparan paidasta keväältä 2003. Jyväskylässä liikuntatieteen opintojaan suorittava vantaalaislähtöinen Ilari Filppula kiekkoili JYPissä aiemmin kaudet 2003–2005, kunnes siirtyi täksi kaudeksi Jokereihin.

Uusista sopimuspelaajista Tuomas Vänttisen, Kangasniemen, Mika Niemen ja Filppulan sopimukset ovat kaksivuotisia, kun taas Samuli Piiroisen ja Olli Sipiläisen sopimukset kattavat tulevan kauden. Seuran toimitusjohtaja Jukka Seppänen odottaa uusilta hankinnoilta isoa panosta joukkueen kolmivuotisen "Missio 2007" –projektin toteuttamiseksi. Projektin julkisena tavoitteena ovat kevään 2007 mitalipelit.

– Vänttiseltä odotamme taitoa ja ratkaisuvoimaa, monipuolisen Filppulan taito tiedetään ja nyt hän on pelaajana jälleen vuoden kokeneempi. Jukurikolmikko on pelannut joukkueessaan isoja minuutteja ja jokainen heistä omaa kokemuksen, jota tarvitsemme. Kun tähän lisätään Kangasniemen kokemus, kovuus ja johtajuus puolustukseen, niin joukkueen rakentuminen on hyvässä mallissa.

JYP julkaisi samassa yhteydessä myös yhdeksän jatkosopimusta. Puolustajakaartista jatkosopimuksen tekivät Juha Salmu ja Jaako Niskavaara, joukkueen hyökkääjistöstä uraansa hurrikaanipaidassa jatkavat Carlo Grünn, Juha-Pekka Hytönen, Jari Jääskeläinen, Tero Koponen, Miika Lahti, Miikka Männikkö ja Arsi Piispanen. Jatkosopimukset ovat vuoden mittaisia lukuun ottamatta Lahden ja Jääskeläisen sopimuksia, jotka ovat kaksivuotisia. Seppänen oli erittäin tyytyväinen joukkueen jatkuvuuteen.

– Hienoa oli havaita, että lähes kaikki tämän kauden pelaajat olivat halukkaita jatkamaan meillä. Siltä pohjalta oli hyvä lähteä rakentamaan tulevan kauden joukkuetta, joten vahvistuksia hakiessamme pystyimme keskittymään täsmähankintoihin.

Kaudella 2005–2006 JYPissä pelanneista Jesse Niinimäen ja Tuomas Mikkosen tilanne on vielä avoin. Antti Virtanen siirtyy pelaamaan ulkomaille, eikä Tommi Nikkilä jatka JYPissä.

– Neuvottelemme edelleen muutamien pelaajien kanssa. A-nuorista liigajoukkueeseen sopimuksen saanee neljä pelaajaa. Lisäksi kesän harjoitusrinkiin otamme mukaan yli-ikäisiä A-nuoriamme, joille haemme myöhemmin peliaikaa ja kokemusta Mestis-joukkueista ja pyrimme näin takaamaan heidän kehityksensä ja helpottamaan liigaporttien avautumista, sanoo Seppänen.

JYPillä on julkistettujen sopimusten myötä yhteensä 24 pelaajasopimusta kaudeksi 2006–2007.

» Lähetä palautetta toimitukselle