JYPille kova maalivahtikaksikko − Ilves hankki lupaavan MM-veskarin

LIIGA / Uutinen
Laurikainen palaa Liigaan, muttei HPK:hon, jossa pelasi lainapestillä kaudella 2015-16.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Liigan maalivahtirintamalla tapahtuu, kun Pohjois-Amerikassa viime kaudet pelannut Eetu Laurikainen palaa kasvattajaseuraansa JYPiin. Jyväskylästä myös lähtee veräjänvartija, kun Ilves täydentyy Markus Ruusulla.

JYPissä tapahtui maalivahtiliikennettä sisään ja ulos, kun Markus Ruusu, 19, siirtyy Jyväskylästä Tampereelle Ilveksen riveihin. Lisäksi hurrikaanipaidat saavat vahvistuksen, kun Eetu Laurikainen saapuu torjumaan kiekkoja joukkueeseen.

Laurikainen, 24, on JYPin oma kasvatti, mutta liigakokemusta Jyväskylästä hänellä ei vielä ole. Lupaava nuorukainen lähti aikanaan A-junioreista Pohjois-Amerikkaan, jossa vierähti neljä kautta. Väliin mahtui myös kausi 2014–2015 Espoo Bluesissa.

− Erittäin hyvillä fiiliksillä takaisin kotikaupunkiin. Muistan JYPin pelit jo pienestä pitäen ja nyt käykin yksi pienen pojan unelma toteen. Jyväskylässä tavoitteena on menestys ja mahdollisuudet tällä joukkueella on mihin vaan. Helmikuussa leikattu lonkka on kuntoutunut odotetusti ja pelikunnossa ollaan kauden alussa, Laurikainen pohtii JYPin tiedotteessa.

JYPin maalivahtitandemin täydentää jo viime kaudella Jyväskylässä torjunut Juho Olkinuora.

188-senttinen Ruusu pelasi päättyneellä kaudella seitsemän liigaottelua JYPissä torjuntaprosentilla 93,8. KooKoosta vyölle kertyi kaksi ottelua. Ruusu oli myös mukana alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa.

− Ruusu on isokokoinen ja moderni nykytyylin maalivahti, joka lisää kilpailua maalivahtiosastollamme. Odotan innolla työskentelyä Ruusun kaltaisen potentiaalisen veskarilupauksen kanssa, Ilveksen maalivahtivalmentaja Markus Korhonen kertoo seuran tiedotteessa.

Laurikaisen sopimus on kaksivuotinen, Ruusun yksivuotinen vuokrasopimus.

Muokattu: 12.6.2017 kello 14.37: Ruusun sopimus täsmennetty vuokrasopimukseksi. Myös JYPin maalivahtikaksikon toinen osapuoli nimetty.

» Lähetä palautetta toimitukselle