JYPille kaksi vahvistusta - Sillanpää ja Tjärnqvist pätkäsopimuksilla hyökkäykseen

LIIGA / Uutinen
Sillanpäälle kertyi kolme KHL-ottelua.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
JYP on tehnyt kuukauden mittaiset sopimukset Severi Sillanpään ja Mathias Tjärnqvistin kanssa.

JYP vahvistaa loukkaantumisten runtelemaa hyökkäystään Severi Sillanpäällä ja Mathias Tjärnqvistillä. Molempien sopimukset ovat kuukauden mittaiset.

Sillanpää oli viime kaudella KHL-joukkue Jokereiden sopimuspelaaja, mutta pelasi KHL:ssä vain kolme ottelua ja kävi kauden aikana lainalla Allsvenskanissa sekä Mestiksessä. 27-vuotias keskushyökkääjä on pelannut urallaan Liigaa aiemmin kasvattajaseuransa Ässien riveissä 320 ottelun verran.

− Sillanpää on monipuolinen keskushyökkääjä, älykäs ja taitava pelintekijä, joka pystyy myös maalintekoon. Hän hakee nyt uutta nousua uralleen, sillä viime kausi oli pettymys vahvassa Jokerien KHL-ryhmässä, kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Kokeneen ruotsalaishyökkääjä Tjärnqvistin viime kaudet ovat puolestaan kuluneet Allsvenskanissa Malmön ja Röglen riveissä. 36-vuotias hyökkääjä on voittanut urallaan kaksi Ruotsin mestaruutta ja edustanut maataan MM-kisoissa kahdesti. Tjärnqvistin vyöltä löytyy myös 173 NHL-ottelua Dallas Starsista ja Phoenix Coyotesista kausilta 2003-08.

− Tjärnqvist on kokenut, luotettava "roolipelaaja" ylivoiman maskimiehestä osaavaksi alivoimapelaajaksi. Hän on kova kamppailija, joka antaa joukkueelleen aina hyvää esimerkkiä voittavasta joukkuepelaamisesta, Holtari totesi.

Jyväskyläläisten sairastupaa tällä hetkellä miehittävät Joonas Nättinen, Jani Tuppurainen, Janne Kolehmainen sekä Topi Nättinen. Heistä osalla paluu tapahtuu muutaman viikon sisällä, kun taas osalla toipumisaika on pidempi. Lisäksi kokoonpanossa on tällä hetkellä muutamia pelaajia, jotka tarvitsevat lepoa tai leikkaushoitoa lähiaikoina.

» Lähetä palautetta toimitukselle