JYPille kahdeksan uutta sopimusta

LIIGA / Uutinen
Jyväskylän JYP julkaisi perjantaina kahdeksan uutta pelaajasopimusta. Uusien vahvistuksien kärkinimet ovat hyökkääjä Jani Tuppurainen ja puolustaja Kalle Koskinen.

Muhokselta maailmalle ponnistanut Jani Tuppurainen kantoi viime kaudella KalPan kultakypärää, kunnes siirtyi tammikuun lopussa Ruotsiin ja Färjestadiin. 28-vuotias hyökkääjä teki KalPassa 43 ottelussa pisteet 13+20.Omat kasvatit kotiin
[lue lisää]

– Hyvä ja odottava mieli tässä on. Itselleni on iso juttu tulla JYPiin pelaamaan. Minua kiehtoo enemmän olla haastaja kuin haastettava. Täällä on lisäksi buumi päällä, joten mikäpä tänne on tullessa, Tuppurainen kertoo syistä joukkuevalintaansa.

Tuppuraisen tapaan kaksivuotisen sopimuksen JYPin kanssa tehnyt Kalle Koskinen on jyväskyläläisille tuttu mies. Hän pelasi viimeksi JYPissä kaudella 1999-2000. Tuon jälkeen mies kiekkoili pari vuotta Lahden Pelicansissa ja siirtyi sen jälkeen Ruotsiin.

Mikko Hakkaraisella on kokemusta liigapeleistä SaiPan ja KalPan paidassa. 31-vuotias hyökkääjä on tuttu mies JYPin päävalmentaja Risto Dufvalle, sillä hän pelasi Mikkelin Jukureissa Dufvan päävalmentajakaudella. Hakkaraisen sopimus on kaksivuotinen.

Jouni Virpiö on JYP-kasvatti, joka on parin edellisen kauden ajan kiekkoillut Mestiksessä TuTon riveissä. Päättyneellä kaudella Virpiö voitti Mestiksen maalipörssin. Hyökkääjän sopimus on 1+1-vuotinen, ja optio on seuran. Virpiön kanssa samanlaisen sopimuksen sorvasi myös SaiPassa kiekkoillut 22-vuotias puolustaja Jarno Lippojoki.

Lisäksi JYP solmi yksivuotisen jatkosopimuksen Ilkka Vaarasuon kanssa. Omista junioreista seura nostaa mukaan Harri Pesosen ja Antti Jaatisen.

– Kulunut kausi opetti meille, että mitä meillä on, ja mitä meiltä puuttuu päämäärään pääsemiseksi. Hankinnat on tehty sillä silmällä, että saadaan hyökkäyspäähän liikkuvuutta. Saamme nuorta haastovoimaa, sekä johtajuutta ja kokemusta, sanoo päävalmentaja Risto Dufva.

» Lähetä palautetta toimitukselle