JYPille kahdeksan uutta peluria - Hytönen palaa Jyväskylään

LIIGA / Uutinen
Maajoukkuepaidassakin esiintynyt Hytönen palaa Jyväskylään.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
JYP kertoi tehneensä sopimukset kuuden hyökkääjän ja kahden puolustajan kanssa. Nimekkäimpänä vahvistuksena joukkueeseen liittyy ulkomailta palaava Juha-Pekka Hytönen.

Kokenut Juha-Pekka Hytönen palaa JYP-paitaan neljän vuoden tauon jälkeen nelivuotisella sopimuksella. Viime kaudet Sveitsin Lausannessa pelannut keskushyökkääjä kiekkoili myös yhden kauden KHL-joukkue Amur Habarovskissa.

Hyökkäykseen JYP kiinnitti nuoret Antti Suomelan, Micke Saaren ja Robert Rooban. Kolmikko aloitti viime kauden Bluesissa, mutta Rooba siirtyi kevätkaudeksi Mestiksen Hermekseen. Saaren kauden pilasi syksyllä tullut loukkaantuminen, mutta Suomela tehtaili 52 ottelussa tehot 13+13. Rooban sopimus on 2+1-vuotinen, kahden muun kaksivuotisia.

JYP-Akatemian viime kauden pelaajista sopimuksiin nimensä kirjoittivat hyökkääjät Riku Tiainen ja Arttu Likola. Tiaisen sopimus on mitaltaan 2+1-vuotinen, kun taas Likolan kaksivuotinen.

Jyväskyläläispuolustukseen liittyvät 1+1-vuotisella sopimuksella Juha Uotila ja 2+1-vuotisella pahvilla Kai Lehtinen. Uotila on pelannut viimeiset viisi kautta Ruotsin Allsvenskanissa. Lehtinen siirtyy Jyväskylään puolestaan SaPKosta, jossa hän tehtaili päättyneellä kaudella 49 ottelussa tehot 7+16.

Holtari tarinoi

JYPin pelaajatoimenjohtaja Jukka Holtari kertoi myös seuran pitkän tähtäimen pelaajastrategiasta.

− Joukkueeseen on haettu pelaavuutta ilman että annetaan periksi sitkeydestä ja luovuudesta. Isossa kuvassa hakusassa on pikkuisen pelaavampi JYP.

− Organisaatiossa on paljon pelaajia, mutta olemme miettineet myös Akatemian asemaa. Sinne pitää välillä vähän panostaa, kun pari-kolme vuotta on lähinnä vaan kiskottu sieltä pelaajia. Välillä pitää istuttaa siemenperunaa, filosofoi Holtari.

Holtarilla oli myös sanottavansa uusista hankinnoista.

− Uotila on kansainvälinen pelaaja, tuli tutuksi jo aikaa sitten poikamaajoukkueeista. Neljä vuotta Pohjois-Amerikassa, viisi Ruotsissa. Amerikan opit näkyvät siinä, että syöttö on joko "lapaan tai lasiin". 

Viimeiset kuusi kautta Mestistä SaPKossa ja Sportissa pelannut Lehtinen on myös Holtarille hyvin tuttu mies.

− Lehtinen on luotettava, hyvin kiekkoa liikuttava pakki. Hän tuo meille luistelutaitoa ja hyvää syöttöpeliä. 

Bluesista Jyväskylään siirtynyt Saari sai puolestaan Holtarilta kehuja sitkeydestään.

− Saari on kuin Matinkylän Bear Grylls, selviytyjä Jumalan armosta. Taistelee itsensä aina seuraavalle tasolle ja nyt on taas yksi iso harppaus edessä. 

Tilaisuudessa viimeisenä haastateltu Hytönen kertoi olevansa jopa vähän jännittynyt paluustaan Jyväskylään.

− Ehkä vähän jopa jännittää. Täynnä intoa, vaikka olo ei olekaan vielä ihan niin vanha, kuittasi Hytönen esittelynsä vanhana sotaratsuna.

− Hienoa olla taas Jyväskylässä. Koko ajanhan olen toki seurannut JYPin edesottamuksia, ja vaikka ollaan oltu muualla, olo on koko ajan ollut sellainen, että siellä ollaan vaan käymässä ja joskus vielä palataan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle