JYPille jatkosopimuksia

LIIGA / Uutinen
JYP julkisti kolme uutta jatkosopimusta, kun hyökkääjät Ossi Louhivaara ja Filip Riska tekivät kahden vuoden jatkosopimuksen ja puolustaja Kalle Kaijomaa yhden.

26-vuotias Ossi Louhivaara pelaa jo kuudetta kauttaan JYPissä. Titaanikasvatti teki viime kaudella piste-ennätyksensä 9+18=27 ja on jo päässyt kokeilemaan maajoukkuepelejäkin. Erityisen tehokkaasti Louhivaara pelasi kevään pudotuspeleissä tehden tehot 5+2=7. Louhivaara itse kertoo olevansa tyytyväinen jatkosopimukseen.

– Tein jatkosopimuksen todella hyvin mielin. Viihdyn Jyväskylässä ja JYPissä, jossa viime kaudet on menty eteenpäin todella vauhdilla. Koen, että täällä on mahdollisuus menestyä jatkossakin, ja myös, että minulla on vielä paljon annettavaa JYPille, kertoo Louhivaara.

Louhivaara tunnetaan nopeana luistelijana sekä ulottuvana pelaajana, jolla on eväät suurempienkin pistesaaliiden metsästykseen. Mies itse ei kuitenkaan nimeä pistetehoilua niiksi avuiksi, joilla kokee JYPiä tulevaisuudessa auttavansa.

– Kun kuusi vuotta sitten tulin Jyväskylään, olin aikamoinen raakile. Sitä oli poikasena juuri muuttanut pois kotoa, eikä yhtään en tiennyt, mihin olin tulossa. Lähdin vain kokeilemaan. Täällä oleminen ja eläminen on kasvattanut paitsi ihmisenä, myös kiekkoilijana.

– Se, mitä JYPille voin antaa, on sitä taistelemista ja joukkuepelaamista, jossa olen parhaimmillani. Toki pisteitä tehdään aina, kun on paikka, mutta heittäytyminen peliin mukaan on parhaimpia avujani. Uhrautumalla voin tehdä paljon joukkueen pärjäämisen eteen, Louhivaara kuvailee.

Liukas laituri tuo taisteluilmettä JYPin joukkueeseen myös seuraavan kahden kauden ajan.

– No nyt sitten tätä on tarjolla seuraavat kaksi vuottakin. Jääkiekkoilijan urallani mulla ei ole sen suurempia tavoitteita kuin auttaa joukkuetta joka ilta parhaimpani mukaan. Ainahan sitä toivoo pysyvänsä terveenä ja sitä mukaa pystyvänsä pelaamaan hyviä pelejä ja kausia. Pelaan peli ja päivä kerrallaan. Parhaat vuodet ovat mulla vielä edessä, Louhivaara miettii.

Myös kovana työmyyränä tunnettu Filip Riska oli tyytyväinen kehitykseensä JYPissä.

– Olen kehittynyt täällä pelaajana ja kehityn edelleen. Meillä on jatkossakin mahdollisuuksia mihin vain, kehuu Riska.

– Ykköstavoitteena oli jatkosopimuksen saaminen JYPiin. Kun toimitusjohtaja Jukka Seppänen soitti viime viikolla ja kysyi jatkosta, oli päätös helppo tehdä.

Varmaa peruspeliä pelaava puolustaja Kalle Kaijomaa oli samoilla linjalla Riskan ja Louhivaaran kanssa.

– Kun kaikki JYPissä toimii, oli helppoa tehdä jatkosopimus. Mietin jatkoni kannalta, että mikä olisi sellainen paikka, missä haluaisin pelata. Kun kysymys paikkakunnalta muuttamisesta tuli, en keksinyt yhtään paikkaa, johon olisin halunnut täältä lähteä. Olen kuitenkin asunut Jyväskylässä pitkään, täällä on mahdollisuus voittaa ja eläminen on mukavaa ja helppoa, Kaijomaa listaa puoleltaan sopimuksen synnyn syyt.

JYPillä on uusien sopimusten myötä ensi kaudeksi yhteensä 12 pelaajasopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle