JYPille jatkajia pelaajistoon ja valmennukseen

LIIGA / Uutinen
Nättinen kiekkoilee jatkossakin Jyväskylässä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP on tehnyt sopimukset viiden pelaajan kanssa. Lisäksi valmennusryhmään kuuluneet Jarkko Hyytiä ja Harri Laurila jatkavat joukkueen taustajoukoissa.

JYP on tehnyt kaksivuotiset jatkosopimukset Valtteri Hotakaisen, Topi Nättisen sekä Jaakko Jokisen kanssa. Nättisellä on kuitenkin halutessaan mahdollisuus pelata ensi kaudella lainalla jossain muussa Liiga-joukkueessa.

− Pidemmän kehityskaaren pelaajat Hotakainen ja Jokinen ovat pelanneet tänä talvena uransa parasta kiekkoa. Nuorten maailmanmestari Topi Nättinen aloitti pelit miesten tasolla JYP-Akatemiassa jo 17 -vuotiaana ja hänellä on tällä hetkellä vyöllään jo yli 200 ottelun kokemus miesten peleistä. Meillä onkin kovat odotukset Topin pelaajaurasta, kommentoi JYPIn urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Jyväskyläläisryhmä kertoi myös tehneensä 2+1-vuotiset sopimukset Joona Ervingin ja Alex Lindroosin kanssa. Nuoret puolustajat ovat pelanneet pääasiassa Mestistä JYP-Akatemiassa, mutta Erving on päässyt kuluvalla kaudella kokeilemaan liigavauhtiakin kuuden ottelun verran.

− Joona Erving on vauhdikas ja sitkeä kiekollinen puolustaja. Pelaamisen lisäksi hän on erittäin tavoitteellinen yliopisto-opinnoissaan. Asepalvelusta Tikkakoskella suorittava Alex Lindroos on kookas, puolustava puolustaja hyvällä luistelupohjalla, kertoi Holtari.

JYP jatkaa ensi kaudella myös tutussa valmennuksessa, sillä jo aiemmin tiedotettujen päävalmentaja Marko Virtasen ja apuvalmentaja Ari-Pekka Siekkisen jatkojen lisäksi myös valmentaja Harri Laurila sekä fysiikkavalmentaja Jarkko Hyytiä jatkavat penkin takana.

− Valmennustiimimme on onnistunut yhdistämään mainiosti kilpaurheilumenestyksen ja maakunnan oman pelaajatuotannon hyödyntämisen. Puolet tämän hetken liigapelaajistamme onkin saanut peruskoulutuksensa JYP-Akatemiassa. Valmentajiemme kyky valmentaa eri-ikäisiä ja eri uravaiheessa olevia pelaajia on ollut hyvä. Siinä auttaa valmennusryhmän vahva oma pelaajakokemustausta, Holtari kehui.

» Lähetä palautetta toimitukselle