JYPillä uusia vahvistuksia

LIIGA / Uutinen
Jyväskylän JYP on solminut uusia pelaajasopimuksia. Merkittävimmät siirrot lienevät tsekkivahvistukset Kamil Piros sekä puolustajat Martin Cech ja Angel Nikolov. Samoin uusia sopimuspelaajia ovat puolustaja Jani-Matti Loikala, maalivahdit Tero Leinonen ja Tommi Tervo. Jypissä jatkaa myös laitahyökkäääjä Jouni Kulonen. Uutena kotimaisena hyökkääjänä Harri Sillgren siirtyy takaisin kotiin Rauman Lukosta.

Tsekin maajoukueessa esiintynyt sentteri Kamil Piros pelasi kuluneella kaudella Litvinovissa. Piros on äärimmäisen tekninen pelaaja joka teki kuitenkin NHL-seura Atlanta Trashersin kanssa sopimuksen. Jyp omistaa miehen pelioikeudet kausilla 2001-2003 eli jos pelipaikkaa Atlantassa ei aukea, palaa mies syksyllä Jypiin.

Martin Cech on Plzenin maajoukkueessakin esiintynyt puolustava puolustaja, jonka tehot 39 ottelussa jäivät luokkaantumisten sävyttämän kauden takia vaatimattiin lukemiin 5+8=13.

Angel Nikolov on isokokoinen, mutta silti loistavasti luisteleva puolustaja, joka tippui Tsekin MM-joukkueesta viimeisten joukossa. Pelasi kuluneen kauden Tsekin Extraliigan Litvinovissa.

Harri Sillgren on pelannut viimeiset kautta Lukossa, mutta palaa nyt kasvattajaseuraansa. Sopimus on muotoa 2+1 vuotta. Sillgren on kiekollinen ja peliä tekevä hyökkääjä.

Jani-Matti Loikala on Saipan ja Pelicansien riveissä esiintynyt puolustaja, joka pelasi kuluneen kauden Mikkelin Jukureissa. Hänet valittiin kauden päätteeksi Mestiksen kakkos all-stars kentään.

Tero Leinonen on Jukurien kasvatti ja hallitseva Mestiksen mestari. Hänelle kaavaillaan kakkosvahdin roolia. Hänet myös valittiin kauden päätteeksi Mestiksen kakkos all-stars kentään.

Tommi Tervolle kaavaillaan kolmosvahdin viittaa ja valtaosa peliajasta muodostuu A-junioreissa.

Myös kuluneen kauden hurrikaanipaidassa hyökänneen laitahyökkääjä Jouni Kulosen kanssa ollaan päästy jatkosopimukseen. Samoin miehen oikeudet siirtyvät Forsan Palloseurasta Jypille.

Piros-kuvion ollessa vielä epäselvä Jyp hankkinee vielä 1-2 vahvistusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle