TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

JYPiin uusia pelaajia

LIIGA / Uutinen
Jyväskylän JYP on solminut seitsemän uutta pelaajasopimusta. Kuusi pelaajista löytyy Mestiksen finaalijoukkueiden riveistä ja yksi on tuore Suomen mestari Jaakko Uhlbäck.

Uhlbäckin ohella JYP on solminut sopimukset Jukurien Juha-Pekka Hytösen, Tommi Kovasen, Ville Hyrkäksen ja Tommi Nikkilän kanssa. Lisäksi sopimuksen alle saatiin Kiekko-Vantaan Ilari Filppula ja Hermeksen Jari Jääskeläinen.

Jaakko Uhlbäck on Kuopion KalPan kasvatti. Uhlbäck siirtyi kasvattajaseurastaan vaihtokaupassa kaudella 1998-99 Tampereen Tapparaan, jossa hän voitti tänä keväänä kahden hopeisen kauden jälkeen Suomen Mestaruuden. Tämä 185 senttinen laituri edusti Suomen maajoukkuetta vuoden 2001 Baltica Cupissa neljässä maaottelussa. Sopimus on kaksivuotinen.

Juha-Pekka Hytönen on JYPin oma kasvatti. Tämä sentteri pelasi JYPissä viimeksi kaudella 2001-02 ja keräsi tehot 3+6=9 55 ottelussa. Kuluneella kaudella Hytönen edusti Mikkelin Jukurien mestarijoukkuetta ja keräsi 53 ottelussa tehot 15 + 17=32

Ville Hyrkäs on Uhlbäckin tavoin Kuopion kiekkokoulun tuote. 23-vuotias Hyrkäs on pelannut kuopiolaisseuran lisäksi kolme kautta JYP:n a-junioreissa, yhden Diskoksessa ja viimeiset puolitoista kautta Jukureissa. Tämä oikealta laukova puolustaja pelasi tällä kaudella 51 ottelua tehoilla 6+16.

Tommi Nikkilä on JYPin kasvatti. Tämä vuonna 1977 syntynyt maalivahti edusti kasvattajaseuraansa viimeksi SM-tasolla kaudella 97-98, jolloin hän puki seitsemään otteluun. Kaudeksi 98-99 Nikkilä aloitti Mestis-kierroksensa Joensuun Jokipojista ja päätyen Mikkeliin, jossa hän voitti kahtena keväänä peräjälkeen Mestiksen mestaruuden. Tänä vuonna Nikkilä palkittiin Mestiksen play-offien MVP-palkinnolla. Jukureiden kaikki kaksitoista playoff-ottelua pelanneen Nikkilän torjuntaprosentti huiteli lähes 95 prosentin tuntumassa, joten valinta ei ollut yllätys.

Tommi Kovanen on niinikään KalPan kasvatti. Tämä Pieksämäellä syntynyt oikea puolustaja omaa liigakokemusta KalPasta ja Pelicansista. Kovanen on edustanut näiden lisäksi Kalajoen Junkkareita ja Italian SHC Fassania. Kaksi viimeistä kautta on Kovanen on edustanut Mikkelin Jukureita. Kovanen tuli tunnetuksi valtakunnallisesti ikävän jääkiekkokaukalossa tapahtuneen pahoinpitely-episodin uhrina, kun silloisen JyP HT:n Thomas Sjögren purki raivokohtauksensa epäonniseen Kovaseen. Juttu sovittiin oikeussalin ulkopuolella. Kovasta luonnehditaan loistavaksi luistelijaksi. Kulunut kausi päättyi taas Mestiksen Jukurien riveissä kultajuhliin ja Kovasen saldoksi jäi kaudesta 37 ottelussa tehot 5+20=25. Kovasen sopimus on mallia 1+1.

Jari Jääskeläinen on JYPin kasvatti. Tämä romuluinen laituri edusti JYPiä viimeksi toissakaudella keräten 33 ottelussa tehot 3+3=6. Kulunut kausi meni Jääskeläiseltä Kokkolan Hermeksessä loukkantumisten takia myttyyn ja keräsi 40 ottelussa vaivaiset tehot 10+8=18.

Ilari Filppula on Vantaan kiekkokoulun kasvatti, joka siirtyi Jokereiden nuoriin viimeisellä A-juniorikaudellaan. Pelipaikka liigajoukkueesta ei auennut,ja mies siirtyi Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueeseen. Filppula keräsi 53 ottelussa tehot 19 + 35.

JYP ilmoitti samalla, että tsekkipuolustaja Angel Nikolov ei jatka joukkueessa sopimuksestaan huolimatta. Sekä sen, että laitahyökkääjä Tuomo Jääskeläinen sekä kesken kauden KJT:sta tullut puolustaja Kimmo Pikkarainen solmivat jatkosopimuksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle