JYP vahvistuu kanadalaispuolustajalla

LIIGA / Uutinen
Nolan Yonkman edusti NHL:ssä viimeksi Ducksia.
Kuva © Getty Images
JYP on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen kanadalaispuolustaja Nolan Yonkmanin kanssa.

Isokokoinen kanadalaispuolustaja Nolan Yonkman, 34, siirtyy JYPin takalinjoille. Viime kaudella Yonkman pelasi AHL-joukkue Adirondack Flamesissa, jossa tilille tuli 65 ottelua ja 12 tehopistettä.

Yonkman on pelannut urallaan 76 NHL-ottelua ja 733 AHL-ottelua. NHL:ssä Yonkman on edustanut Washington Capitalsia, Phoenix Coyotesia, Florida Panthersia ja viimeksi Anaheim Ducksia, kaudella 2013–14 kahdessa ottelussa. Hänet varattiin kesällä 1999 toisella kierroksella Capitalsiin.

− Yonkman tuo meille kokoa, kovuutta, kokemusta ja lisää johtajuutta. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Yonkmanilla on mahdollisuus lunastaa karismaattinen paikka JYP-kannattajien sydämissä, JYPin toimitusjohtaja Kari Tyni kertoi joukkueen tiedotteessa.

Järkälemäinen puolustaja on 198 senttimetriä pitkä ja painaa 114 kilogrammaa. Hän on istunut AHL:ssä yli 1 100 rangaistusminuuttia pelaamissaan 733 ottelussa.

Tuleva kausi on hänelle ensimmäinen Pohjois-Amerikan puolella. Sopimuksen myötä JYPin Liigaringissä on yhdeksän puolustajaa.

− Haluan tuoda joukkueeseen johtajuutta, kokemusta ja kovuutta. Haluan olla palanen siinä palapelissä, josta rakentuu voittava ilmapiiri. Kannattajien tuki on minulle myös aina iso voimanlähde. Se piiskaa antamaan koko ajan enemmän ja enemmän joukkueelle, Yonkman itse kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle