JYP saalisti siirtomarkkinoilta kaksi pelaajaa

LIIGA / Uutinen
Anssi Löfman mutkittelee seuraavaksi Jyväskylässä.
Kuva © Pekka Rautiainen
JYP on tehnyt kaksivuotiset pelaajasopimukset puolustaja Mikko Luoman ja hyökkääjä Anssi Löfmanin kanssa. JYP myös ilmoitti purkaneensa puolustaja Olli Malmivaaran sopimuksen.

36-vuotias Mikko Luoma tuo paljon kokemusta, taitoa ja kokoa JYP-puolustukseen. Hän on pelannut Ruotsissa Elitserienissä yhteensä kahdeksan kautta, niistä viisi HV 71:ssä, kaksi Linköpingissä ja yhden Malmössä. Luoma on voittanut Ruotsin mestaruuden ja valittu Elitserienin All Stars –kentälliseen.

KHL:ssä Luoma on pelannut yhden kauden Atlant Mytištšissä. Kauden 2003–2004 hän pelasi kolme NHL-ottelua Edmonton Oilersissa ja 65 AHL-ottelua Toronto Roadrunnresissa.

- On erittäin mukava palata Jyväskylään. JYP on aina ollut lähellä sydäntäni ja nyt mahdollisuus osui erittäin hyvään saumaan, kun Ruotsin sopimukseni päättyi, taustoittaa Luoma siirtoaan.

- Siirto tänne oli tapetilla jo aiemmin, puhuin siitä jo aikoinaan RD:n kanssa. Nyt kun sopimukseni päättyi, niin siirto oli lopulta mahdollinen. Paluu Jyväskylään oli minulle ykkösvaihtoehto.

- Paljon on täällä muuttunut viime kerrasta. Organisaatio on mennyt eteenpäin, halli on aivan eri näköinen ja joukkue on menestynyt vuodesta toiseen. Lähden hakemaan täältä isoa roolia ja tietenkin mestaruutta.

25-vuotias hyökkääjä Anssi Löfman on pelannut koko uransa SaiPassa. SM-liigakokemusta hänellä on viisi täyttä kautta, yhteensä 268 ottelua. Viime kaudella Löfman oli SaiPan toiseksi tehokkain pelaaja 9 maalilla ja 19 maalisyötöllä.

- Innolla odotan pääsyä tositoimiin Jyväskylässä. JYP pelaa joka vuosi mestaruudesta, ja se osoittaa, että täällä tehdään asioita oikein, kertoo Löfman.

- Viime kausien tulokset kertovat paljon. JYP menestyy jatkuvasti. Se oli pääsyy siirtoon. Halusin tulla tänne kehittymään ja menestymään. Haluan ottaa pelaajana yhden askeleen eteenpäin, tämä on varmasti hyvä paikka siihen.

- Edelliset kaudet ovat olleet vähän rikkonaisia loukkaantumisten takia. Nyt minulla on tasapainoinen kausi alla ja menin pelaajana eteenpäin. Minulla on valtava haaste ottaa JYPissä itselleni iso rooli. Sitä kuitenkin lähden hakemaan. Viihdyin SaiPassa erinomaisesti, mutta oma kehittymiseni vaati nyt siirron uuteen ympäristöön.

- Hän on pelaaja, jonka ura on nousussa. Tiedämme, mitä saamme. Löfmanilla on hyvä peliote, joka pitää hänet hyvin pelissä kiinni. Monipuolisena hyökkääjänä hän pystyy pelaamaan keskus- ja laitahyökkääjänä, toteaa siirrosta JYPin ensi kauden päävalmentaja Marko Virtanen.

JYP myös ilmoitti, että seura on purkanut Olli Malmivaaran pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa. Aloite sopimuksen purkamiseen tuli Malmivaaralta. Löfmanin ja Luoman sopimuksien myötä jyväskyläläisten on miltei kasassa. Myös Olli Sipiläinen jättää jyväskyläläisseuran.

- Puolustuksen osalta joukkue on valmis. Meillä on siellä muutama kokenut kaveri Luoman, Kaltevan, Viitasen, Välivaaran ja Näkyvän myötä. Lisäksi nuoret Auvitu, Auvinen ja Salonen kärkkyvät pelipaikkaa. Puolustuksen osalta muutoksia tuskin nähdään ennen kauden alkua, toimitusjohtaja Kari Tyni kertoi.

- Hyökkäyspään osalta tilanne riippuu muutamasta reunaehdosta. Joukkueen rakennus on hyvällä mallilla, mutta hyökkäyspään osalta vielä varmasti tapahtuu jotain. Pyrimme siihen, että joukkue olisi pitkälti valmis 7.5, kun joukkueharjoitukset alkavat.

» Lähetä palautetta toimitukselle