JYP jatkosopimuksiin Nättisen ja Turkulaisen kanssa

LIIGA / Uutinen
Turkulainen jatkaa pitkään Jyväskylässä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYPin hyökkäyspäässä viilettävät Joonas Nättinen ja Jerry Turkulainen jatkavat Jyväskylässä. Nättisellä on kuitenkin mahdollisuus purkaa sopimuksensa tietyin ehdoin kesien 2017 ja 2018 aikana.

Jyväskyläläisten Liiga-joukkueeseen alkukaudesta murtautunut Jerry Turkulainen jatkaa seurassa myös seuraavat kolme kautta. 18-vuotias Turkulainen teki myös maajoukkuedebyytin Suomen alle 20-vuotiaiden joukkueessa Göteborgin turnauksesa.

− Liiga-joukkueeseemme liittymisensä jälkeen Jerry on ollut sisäisessä tilastoinnissamme JYPin tehokkain pelaaja luoduissa maalitilanteissa per pelattu peliminuutti, jyväskyläläisten urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kertoi.

Jukureista JYPin junioreihin kesällä 2013 siirtynyt Turkulainen on ehtinyt pelata Liigassa 12 ottelussa tehopistein 2+4=6. Hyvin pienikokoinen hyökkääjä (170cm/66kg) on kehittynyt viimeisen vuoden aikana niin pelillisesti kuin fyysisestikin.

− Itse peli on jo pelaajassa, se ei ikää tai voimatasoa katso. Jerryllä on korkea taitotaso ja hänellä on hyvä työmoraali niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin. Pelaajan kyky "nähdä tulevaa", sekä erinomainen reagointinopeus tulevat mielestäni antamaan hänelle hyvät mahdollisuudet menestyksekkääseen jääkiekkouraan, Holtari kehui.

JYP tiedotti myös, että jyväskyläläisten oma kasvatti Joonas Nättinen jatkaa seurassa kahden vuoden jatkosopimuksella. Viime kaudella JYPiin palannut Nättinen on kärsinyt alkukauden aikana loukkaantumisista, minkä vuoksi hän on pelannut vain 10 ottelussa tehoin 1+4.

− Pelaaja, jonka ei tarvitse muuttaa mitään omassa pelissään pudotuspelejä varten. Joonaksen läsnäolo tekee ketjukavereista voimakkaampia ja tehokkaampia, Holtari tuumi.

JYPin lisäksi Bluesissa Liigaa pelannut Nättinen on myös käynyt pelaamassa AHL:ää 156 ottelua Hamilton Bulldogsin joukkueessa. Lisäksi hän on tehnyt NHL-debyytin Montreal Canadiensin joukkueessa.

− Hänen kehitystarina pelaajana on yhä kesken. Se on mielestäni mukava tarina siitä, kuinka kiiruhdetaan hitaasti huipulle sen jälkeen, kun odotettu "lapsitähteys" ei ensiyrittämällä ihan napakymppiin vielä iskenytkään, jatkoi Holtari JYPin tiedotteessa.

Nättisellä on oikeus purkaa sopimuksensa tietyin ehdoin, tiettyihin ulkomaalaisiin liigoihin kesien 2017 ja 2018 aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle