JYP ja SaiPa voittoihin Imatran turnauksen avauspäivänä

LIIGA / Uutinen
Kim Strömbergin 4−1-osuma jäi voittomaaliksi ottelussa KalPaa vastaan.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Imatran turnauksen perjantaina voittoa pääsivät juhlimaan JYP ja SaiPa. JYP kukisti KooKoon päivän ensimmäisessä ottelussa 4−2 ja SaiPa onnistui voittamaan KalPan 4−3.

Päivän ensimmäinen ottelu ratkesi pitkälti jo avauserässä. JYP iski kolme kiekkoa ensimmäisen ottelunsa vuoteen pelanneen Juha Järvenpään taakse. Jaakko Jokinen avasi maalihanat viidennellä minuutilla, ja myöhemmin erässä maalitilastoihin pääsivät myös Jani Tuppurainen ja Robert Rooba

Toisessa erässä KooKoo nousi kahden maalin päähän, kun Mikko Virtanen ohjasi Jake Newtonin laukauksen maaliin. Ennen erän pätöstä JYP onnistui menemään jälleen kolmen maalin karkumatkalle Janne Kolehmaisen onnistuttua.

Kolmas erä oli KooKoon paras, ja Newtonin 2−4-kavennus erän puolivälissä nosti kouvolalaisten toiveita. KooKoo ei kuitenkaan saanut kiekkoa enää peliajan puitteissa maaliin, joten JYP vei voiton kauden ensimmäisestä ottelustaan.

KalPa oli illan ottelussa pääosin hallitsevampi osapuoli, mutta maalinteko tuotti joukkuelle tuskaa. SaiPan Lauri Taipalus ja Elmeri Kaksonen onnistuivat ohittamaan Denis Godlan ennen Kai Kantolan 1−2-kavennusosumaa. 

Toisessa erässä Santeri Koponen iski riiston jälkeen ylivoimahyökkäyksestä SaiPan jälleen kahden maalin johtoon. Myöhemmin erässä Kim Strömberg onnistui myös maalinteossa. 

KalPa aloitti kolmannessa erässä kovan kirin, kun SaiPa teki kaksi rikettä samaan aikaan. Frank Gymer hyödynsi rangaistuslaukauksen ja sitä seuranneella ylivoimalla Kantola teki ottelun toisen osumansa kaventaen loppulukemiksi 3−4.

Imatran turnauksessa pelataan neljä ennalta määrättyä harjoitusottelua. Lauantaina JYP kohtaa KalPan ja SaiPa KooKoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle