JYP ja D-Kiekko yhdistävät voimiaan

LIIGA, MESTIS / Uutinen
JYP ja Mestikseen noussut D-Kiekko ilmoittivat laajasta yhteistyötä. Ensi kaudella Mestistä pelaa uusi joukkue, joka kulkee nimellä D Team. Useamman kauden D-Kiekkoa valmentanut Jukka Ahvenjärvi jatkaa uuden seuran päävalmentajana.

Jyväskylässä otettiin iso askel eteenpäin, kun JYP ja D-Kiekko aloittavat yhteistyön. Uuden Mestis-joukkueen nimeksi tulee D Team, ja sen tarkoituksena on toimia näyttöpaikkana ja ponnahduslautana kohti jääkiekkoammattilaisuutta. Lisäksi tarkoituksena on tukea myös nuorten kouluttautumista jääkiekon jälkeiseen uraan.

mielipide

Yhteistyö kaikkein järkevin ratkaisu
[lue lisää]

- Uusi seura toimii jääkiekkoilijoiden ammattikorkeakouluna, mutta samalla siinä on myös muita arvoja. Pyrimme tukemaan pelaajien kouluttautumista myös uran jälkeiseen elämään. Haluamme tuoda suomalaisen version amerikkalaisesta yliopistokiekkoilusta. Koulutuspaikkoihin tämä ei sinällään ota kantaa, mutta toimintamuotoihin ottaa, JYPin markkinointijohtaja Kari Tyni selvittää.

- Ammattikorkeakoulun kanssa on tutkailtu ennakkomahdollisuuksia yhteistyöstä. Kuitenkin organisaation arvona on, että jos meille on kaksi samantasoista pelaajaa tulossa, mutta toisella on opiskelupaikka täällä, niin hän tulee valituksi, Tyni jatkaa.

Molempien seurojen johtoportaassa yhteistyö otettiin tyytyväisin mielin vastaan. D Team saa mahdollisuuden kilpailukykyisen joukkueen rakentamiseen kokeneen organisaation suojissa. JYP puolestaan saa nuorille lahjakkuuksille näyttöpaikan aivan liigaseuran silmien alla.

- Ajatellen maakunnan kiekkoilua, tämä on todella hieno ratkaisu. Nyt kun uusi Jyväskylä laajenee, niin tässäkin kaadettiin aikamoisia raja-aitoja. Tämä antaa JYPille hyvän kilpailumahdollisuuden, samoin kuin meidän junioritoiminnallemme, Jukka Seppänen toteaa.

- D-Kiekossa katsottiin, että tämä on ainoa mahdollisuus taata hyvin pärjänneille pelaajillemme kilpailullinen tulevaisuus. Aikaisemman toiminnan taso ei olisi varmasti ollut sitä luokkaa, mitä se näillä eväillä tulee olemaan, D-Kiekon hallitukseen kuuluva Kalle Paltamaa kertoo.

D Teamin valmennusvastuuta tulevalla kaudella kantaa D-Kiekon Mestikseen luotsannut Jukka Ahvenjärvi. Jo seitsemän kautta D Teamin edeltäjien päävalmentajana toiminut Ahvenjärvi ottaa haasteen vastaan riemuissaan.

- Meillä on mahtava mahdollisuus tehdä huippukiekkoa Jyväskylän seudulla, ja auttaa pelaajia nousemaan huippukiekkoilijoiksi. D Team tulee olemaan nuorekas ja rohkea. Jatkamme varmasti sitä iloista ja hyvää liikettä, joka tuli tutuksi jo kuluneella kaudella. Ensimmäisellä kaudella olemme haastajina, mutta rohkeudella ja halulla pystymme haastamaan ja voittamaan, sekä pyrkimään kohti kärkikamppailuja, Ahvenjärvi iloitsee.

Loikka suoraan nuorten sarjoista SM-liigaan on monille liian suuri. Uusi Mestisseura tarjoaa mainion väliaskelman kohti liigajoukkuetta ja jääkiekkoammattilaisuutta. JYPin ja D-Kiekon valmennuksen välillä on luvassa paljon yhteistyötä.

- Noin parikymmentä jyväskyläläislähtöistä pelaajaa pelasi tällä kaudella seitsemässä eri Mestisjoukkueessa. Meillä on tulossa erittäin lahjakkaat ikäryhmät junioriputken päähän, ja haluamme seuran puolesta antaa mahdollisuuden uran rakentamiseen. Se on tietysti myös paljon tekijöistä ja pelaajista kiinni, mutta tällä yhteistyöllä meillä on mahdollisuus tarjota tie F-junioreista vaikka NHL:ään, Risto Dufva sanoo.

Organisaation lopullinen muoto ja D Teamin muu valmennusryhmä ilmoitetaan lähiaikoina.

» Lähetä palautetta toimitukselle