JYP eteni välieriin - saa jälleen tšekkiläisjoukkueen vastaansa

CHL / Uutinen
CHL-ottelut jatkuvat Jyväskylässä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
CHL:n puolivälierät pelattiin loppuun tiistaina. Ainoana suomalaisjoukkueena mukana ollut JYP selvisi jatkoon vierasvoittonsa ansiosta. Myös välierävaiheessa JYPiä odottaa matka Tšekkiin, sillä tuleva vastustaja on Ocelari Trinec.

JYP otti edun Brnossa vahvan avauserän ansiosta. Jarkko Immonen, Juuso Puustinen ja Janne Kolehmainen onnistuivat maalinteossa ja JYP oli näin kolmen maalin karkumatkalla, sillä Jyväskylässä joukkueet olivat päätyneet tasapeliin. Ero kaventui toisessa erässä kahteen maaliin, ennen kuin Joonas Nättinen lisäsi jälleen JYPin johtoa. Viime kesän ykköskierroksen varaus Martin Necas aloitti Kometa Brnon kirin, mutta se riitti vain maalin päähän. Nolan Yonkman viimeisteli ratkaisevan osuman tyhjiin ja JYP vei otteluparin yhteismaalein 8−6.

Ocelari Trinec johti omaa ottelupariaan Brynäs IF:iä kahdella maalilla ennen toista osaottelua. Myös Gävlessä peli sujui tšekkiläisten tahtiin ja toinen peli päättyi 5−3-vierasvoittoon. Tehot jakautuivat tasaisesti: David Musil teki maalin ja syötti yhden, minkä lisäksi kaksi pelaajaa keräsi kaksi syöttöpistettä. Yhteismaalit kirjattiin Ocelari Trinecille 8−4.

Maalin tappioasemasta SC Berniä vastaan lähtenyt Växjö Lakers selvisi ainoana ruotsalaisjoukkueena välieriin. Ruotsalaisille kirjattiin toisesta osaottelusta 4−2-voitto. Jo seitsemättä kauttaan Växjössä pelaava Liam Reddox teki maalin ja syötti toisen. SC Bernin molemmat maalit toisessa ottelussa iski Marc Arcobello.

ZSC Lions oli kaapinut ensimmäisestä ottelusta Liberecissä vierasvoiton yhdellä ainoalla maalilla koko ottelussa. Sama tulos nähtiin päinvastaisesti Lukas Krenzelokin onnistuttua suoraan poikittaissyötöstä. Edessä oli jatkoaika, jossa Bili Tygri Liberec pääsi pelaamaan neljä minuuttia ylivoimaa Patrick Geeringin mailan osuttua laukauksen saatossa Lukas Derneriä kasvoihin. Lions puolisti alivoiman hienosti ja kun maalinteko ei onnistunut, edessä oli voittomaalikilpailu. Siinä vierasjoukkue onnistui kaksi kertaa ja näin Tšekistä välieriin pääsi kaksi joukkuetta.

Tammikuussa pelattavissa välierissä JYP kohtaa Ocelari Trinecin ja Växjö Lakers Bili Tygri Liberecin. Otteluparien tarkemmat otteluajat ilmoitetaan loppuviikosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle