JYP-Akatemialla selvät sävelet tulevalle kaudelle

MESTIS / Uutinen
Viime Mestis-kaudella 9. sijalle yltänyt ja sen myötä pelinsä runkosarjaan päättänyt JYP-Akatemia julkisti tulevan sesongin miehistönsä sekä tavoitteensa.

Jo viime kaudella todella nuorella ryhmällä Mestis-kiekkoa pelannut jyväskyläläinen JYP-Akatemia ei tule muuttamaan tarkoitusperiään tulevallekaan sesongille, sillä joukkue kasataan jälleen varsin nuorelle pohjalle. JYP-Akatemian onkin määrä toimia vahvana kehitysalustana nuorille pelaajille, jotka pyrkivät eteenpäin urallaan.

Sen myötä kauden 2012–2013 miehistö tuleekin rakentumaan hyvin pitkälti männäsesongilla SM-liigajoukkue JYPin A-nuorissa sekä Mestistä JYP-Akatemiassa pelanneista pelimiehistä, jotka saavat ohjaajakseen päävalmentajana jatkavan sekä syksyllä jo viidennen perättäisen rupeamansa jyväskyläläisjoukkueen ohjaksissa aloittavan Jukka Ahvenjärven.

Myös kakkosvalmentaja on jo entuudestaan tuttu kasvo, sillä viime kaudella mukana ollut Mirko Friman jatkaa Ahvenjärven kipparoimassa valmennustiimissä.

– Toinen kausi Mestiksessä on tälle joukkueelle haaste, mutta rakennamme jutun määrätietoiseen päivittäistekemiseen ja aiomme olla rohkeita myös pelitavaltamme. Aiomme pelata voittavaa jääkiekkoa ja taistella sarjan kärkisijoista, Ahvenjärvi painottaa.


JYP-Akatemia aikoo olla viime kautta rohkeampi.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

”Annetaan mahdollisuus kehittyä ammattikiekkoilijaksi”

Tulevalla Mestis-kaudella JYP-Akatemian maalilla nähdään emoseura JYPin kanssa pitkät sopimukset jo viime kaudella allekirjoittaneet maalivahdit Samu Perhonen ja Sami Rajaniemi.

Pakkiosastoa miehittävät puolestaan yksivuotiset jatkosopimukset solmineet Valtteri Hietanen, Ossi Ikonen ja Aleksi Salonen, kun taas hyökkäyspäähän JYP-Akatemia on kiinnittänyt yksivuotisilla jatkoilla Petteri Halisen, Valtteri Hotakaisen, Simon Kostnerin, Oula Palven, Riku Pitkäsen, Mikko Salmion, Joonas Sammalmaan ja Olli Suoraniemen.

JYPin A-nuorista Mestikseen siirtyvät puolustajat Jaakko Jokinen ja Valtteri Kemiläinen sekä hyökkääjät Samu Markkula, Markus Nenonen, Topi Nättinen, Jussi Viitanen ja Mikko Virtanen.

Try-outin kautta sopimusta tavoittelevat sen sijaan JYPin A-nuorissa kiekkoillut puolustaja Juuso Pulli sekä JYP-Akatemian Mestis-ryhmään edelliskaudella kuulunut hyökkääjä Simo Puttonen. Lisäksi JYP-Akatemian pelaajavahvuuteen voidaan jo nyt laskea liigajoukkueen pelipaikoistakin taistelevat puolustajat Henri Auvinen ja Samuli Kankaanperä sekä hyökkääjä Miika Roine.

Nyt julkaistujen 20 pelaajasopimuksen ja kahden try-out-sopimuksen lisäksi päävalmentaja Ahvenjärvi haluaa alleviivata sitä perusajatusta, jonka pohjalle JYP-Akatemian toiminta vakaasti nojaa.

– Viime kaudella A-nuorten joukkueesta kävi 14 pelaajaa hakemassa JYP-Akatemiasta itselleen Mestis-kokemusta – kokemusta, jota missään muualla ei pystytä tarjoamaan yhtä laajasti, Ahvenjärvi korostaa.

– Pelaajien mahdollisuus nousta ylöspäin tai haastaa ja kuntouttaa itseään oikealla tasolla kauden aikana antaa yksilöille loistavan mahdollisuuden motivoitua päivittäiseen työskentelyyn sekä sitä kautta kehittyä ammattikiekkoilijaksi ja kantaa ylpeänä, mutta nöyränä JYP-Akatemian pelipaitaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle