Juuso Riksman siirtyy Italian liigaan

Muut Sarjat / Uutinen
Juuso Riksman pelaa ensi kaudella HC Pustertalissa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Viimeiset kaksi kautta Porin Ässiä edustanut maalivahti Juuso Riksman palaa Italian liigaan kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Urallaan yli 15 eri seurajoukkuetta edustanut maalivahti Juuso Riksman, 38, siirtyy Italian liigaan HC Pustertalin riveihin. Riksmanin sopimus bruneckilaisjoukkueeseen kattaa ensi kauden.

Riksman on pelannut urallaan aiemminkin Italiassa, kun hän pelasi alkukauden 2004–05 Alleghen riveissä. Viime kaudella Porin Ässien maalilla pelannut Riksman on Liigassa edustanut myös Espoon Bluesia, Helsingin Jokereita ja IFK:ta sekä Tampereen Ilvestä. Lisäksi Riksmanilta löytyy kokemusta Ruotsista, Venäjältä, AHL:stä ja Mestiksestä.

Liigassa Riksman on saanut palkintokaappiinsa rutkasti tavaraa. Riksman voitti kauden 2007–08 pätteeksi kauden parhaan pelaajan Lasse Oksanen -palkinnon. Hänet valittiin parhaaksi pelaajaksi myös pelaajien toimesta ja voitti näin myös Kultainen kypärä -palkinnon. Lisäksi hänet valittiin tuolla kaudella Liigan parhaaksi vahdiksi, kuten myös kausilla 2005–06 ja 2010–11. Keväällä 2011 hän voitti myös Suomen mestaruuden IFK:n väreissä. Hopeiset mitalit löytyvät keväiltä 2006 ja –07.

Liiga-debyytinsä IFK:ssa kaudella 2001–02 tehnyt Riksman on pelannut yhteensä 364 Liigan runkosarjaottelussa ja löytyy näin kaikkien aikojen ottelutilastosta kuudennelta sijalta.

Suomea Helsingissä syntynyt Riksman on edustanut Euro Hockey Tourilla neljässä ottelussa. Hän oli myös kevään 2009 Suomen MM-joukkueessa, mutta ei pelannut yhdessäkään ottelussa.

HC Pustertal tiedotti hankinnastaan kotisivuillaan. Riksmanista tulee seurahistorian 19. suomalaispelaaja. Puolustaja Tuukka Mäkelä pelasi joukkueessa viime kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle