Juuso Puustinen Kerhoon – HPK solmi viisi sopimusta

LIIGA / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerho on solminut viisi uutta pelaajasopimusta. Ritaripaitaan siirtyvät Juuso Puustinen, Joni Haverinen, Mathias Porseland, Antti Roppo ja Kaspars Saulietis.

Bluesista siirtyvä hyökkääjä Juuso Puustinen ja USHL-liigan Indiana Icessä pelannut hyökkääjä Antti Roppo solmivat kahden vuoden mittaisen sopimuksen. HIFK:sta Hämeenlinnaan vaihtava puolustaja Joni Haverinen puolestaan teki vuoden mittaisen sopimuksen.

22-vuotias latvialainen Kaspars Saulietis on oikealta ampuva laitahyökkääjä, joka kuuluu Latvian maajoukkueeseen keväällä 2010. Yksivuotiseen sopimukseen kuuluu try-out -pykälä, joka kestää elokuun loppuun.

Toinen ulkomaalaisvahvistus on 23-vuotias Mathias Porseland, jonka sopimus on laatuaan 1+1-vuotta. Ruotsissa koko elämänsä kiekkoillut Porseland pelasi kaksi viime kautta Elitserienissä Röglen joukkueessa.

Porseland on kookas (188 cm / 87 kg), mutta erittäin hyvin liikkuvaksi luonnehdittu oikealta pelaava puolustaja.

Nuorennusleikkaus

Viime kauden hopeajoukkueella on edessään odotettu nuorennusleikkaus. Uuden valmentajan Harri Rindellin suunnitelmissa on ajaa kehityskelpoisia pelaajia vastuullisiin rooleihin.

– Meillä voi pelata ilman, että täytyy olla jatkuvasti parrasvaloissa, toisin kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla. Tietysti odotukset ovat kovat, mutta valmennuksen kannalta on tärkeää osata olla kärsivällinen eri puolilta maailmaa tulleiden pelaajien kanssa, kertoo Rindell.

– Monet nuoret pelaajat ovat ottaneet täällä suuria harppauksia, kertoo Joni Haverinen nuorten hyökkääjien nyökkäillessä vieressä.

Toimitusjohtaja Risto Korpelan mukaan seura aikoo profiloitua yhä voimakkaammin joukkueeksi, jonka kautta pelaajat voivat ponnahtaa urallaan eteenpäin.

Viime kauden menestys yhdistettynä jo tiedossa olleeseen tarpeeseen leikata kustannuksia johtaa HPK:n kohdalla aiottua suurempaan vaihtuvuuteen joukkueessa. Poistuvien joukossa ovat muun muassa runkopelaajat Mikko Mäenpää, Joonas Vihko ja Janne Laakkonen.

– Tulleet pelaajat ovat suhteellisen nuoria, mutta kaikilla tavoitteet ovat korkealla ja käyrä ylöspäin. Myös junnuorganisaatiossa on seitsemän-kahdeksan pelaajaa, joista aiomme pitää kiinni, kertoo Korpela.

Ainakin samalla, kun keski-ikä laskee, joukkueen koko kasvaa. Antti Roppo on tulijoista ainoa alle 187-senttinen pelaaja. Uusista nimistä neljä on myös rightin puolen pelaajia.

HPK etsii yhä kahta keskushyökkääjää. Lisäksi valmennustiimiin haetaan Rindellin ja Pasi Arvosen avuksi kahta henkilöä Jussi Tapolan ja ulkomaille siirtyvän maalivahtivalmentaja Jari Kaarelan tilalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle