Jussi Viitanen Peli-Karhuihin – Aleksi Hämäläinen jatkaa karhupaidassa

MESTIS / Uutinen
Vaikean kauden loukkaantumisten kanssa pelannut Aleksi Hämäläinen jatkaa Peli-Karhuissa.
Kuva © Oona Sarajärvi
IPK julkaisi lauantaina kaksi uutta pelaajasopimusta. 21-vuotias keskushyökkääjä Aleksi Hämäläinen jatkaa Iisalmessa vuoden sopimuksella. Keuruulta Iisalmeen siirtyy puolestaan Jussi Viitanen.

KalPasta Iisalmeen saapunut Aleksi Hämäläinen aloitti kauden joukkueen kärkisentterinä, mutta vaikea kausi loukkaantumisten osalta vei parhaan terän nuorukaisen viime kaudesta. Lopulta 32 ottelussa syntyi tehot 6+12=18. Karsintasarjassa kahdeksaan peliin mies iski tehot 1+2=3.

Tulevalle kaudelle Hämäläiselle on tarjolla isoa roolia ja valmentaja Janne Sinkkonen odottaa miehen nousevan ykköspelintekijäksi, kunhan mies pysyy terveenä.

− Alkukausi oli Aleksilla vaikea kuten koko joukkueelta ja sitten loukkaantumiset sotkivat miehen kautta. Vasta viimeisissä karsintaotteluissa mies nousi sille tasolle, mihin potentiaalia löytyy ja oli meidän kärkisenttereitä, Sinkkonen arvioi.

Uutena kasvona karhupaitaan liittyy Jussi Viitanen, joka siirtyy Iisalmeen KeuPasta. Viitanen on 24-vuotias oikealta ampuva laituri, joka vakiinnutti viime kaudella paikkansa Mestikseen pelaten 45 ottelua tehoin 13+11=24.

Potentiaalia JYP-kasvatilta löytyy, sillä A-nuorissa mies iski parhaalla kaudella 2011-2012 vakuuttavat tehot 33 pelissä (24+27=51).

− Ennen viime kautta kiersin harjoituskaudella tutustumassa jokaiseen Mestis-joukkueeseen. Keuruulla Jussi Viitanen teki vaikutuksen ja kehuin häntä Mikko Heiskaselle. Viitanen otti jo hyvissä ajoin meihin yhteyttä ja miehellä oli halu kehittyä ja tehdä kesä töitä sen eteen, Sinkkonen kertoo.

Sinkkonen tietää miehen potentiaalin ja uskoo, että Viitanen on nyt valmis ottamaan seuraavan askeleen myös miesten sarjoissa.

− Olen kuullut, että Viitasen ongelma on ollut, ettei kesäharjoittelu ole oikein maistunut, mutta nyt mies itse otti asian puheeksi ja haluaa ottaa seuraavan askeleen. Viitanen on monipuolinen pelaaja, joka pystyy kätisyytensä takia pelaamaan ylivoimaa niin viivassa kuin keskelläkin. Kaiken kaikkiaan mies joka pystyy tekemään tässä sarjassa isoja numeroita, Sinkkonen uskoo.

− Lisäksi Viitanen tuo alivoimaan lisää voimaa, sillä mies uskaltaa heittäytyä kiekon eteen ja syödä kiekkoja, Sinkkonen toteaa.

Joukkueen rakentaminen aikataulussa

Uusien sopimusten myötä Peli-Karhuilla on tällä hetkellä sopimus vasta kahdeksan pelaajan ja yhden maalivahdin kanssa. Valmentaja Sinkkonen ei asiasta ole huolissaan, sillä kokemuksensa mukaan joukkueen kasaaminen on täysin normaalivuosien aikataulussa.

− Tällä kaudella moni joukkue on saanut runkoa kasaan nopealla aikataululla, mutta pitkä kokemus Mestiksestä on osoittanut sen, että joukkueiden kasaaminen menee sillä aikataululla, että vapun aikaan uusitaan vanhojen pelaajien soppareita. Juhannuksena on runko kasassa ja heinäkuussa tulee enää pari täsmähankintaa. Jos juhannuksena ollaan tässä tilanteessa, niin silloin on syytä olla huolissaan, Sinkkonen toteaa.

Keskeneräisiin sopimusasioihin Sinkkonen ei ota kantaa, mutta useamman pelaajan kanssa neuvotellaan. Mukana on sekä viime kauden pelaajia että täysin uusiakin tulijoita.

» Lähetä palautetta toimitukselle