Jussi Timonen palaa KalPaan

LIIGA / Uutinen
Pohjois-Amerikassa pari edellistä kautta kiekkoillut puolustaja Jussi Timonen palaa kasvattajaseuraansa Kuopion KalPaan. Timosen uusi sopimus on mallia 1+1-vuotta.

Edellisen kerran Timonen pelasi kilpipaidassa kaudella 2001-2002. Tuon jälkeen puolustaja lähti hakemaan uusia haasteita. Mies pelasi SM-liigaa TPS:n ja SaiPan riveissä sekä Mestistä Jukureissa ja TuTossa.

Lappeenrannasta Timonen lähti kauden 2005-2006 jälkeen hieman yllättäen Pohjois-Amerikkaan Philadelphia Flyersin organisaatioon. Ensimmäisellä kaudellaan rapakon takana Timonen pääsi pelaamaan NHL:ssä 14 ottelua, joissa tilille kertyi neljä syöttöpistettä. Pääosin kausi sujui kuitenkin Flyersin farmijoukkueessa Phantomsissa AHL:ssä.

Päättyneen kauden 24-vuotias puolustaja aloitti Philadelphiassa, mutta talvella hänet myytiin Dallasin organisaatioon. Siellä ura ei auennut halutulla tavalla ja peliaikaa kertyi ainoastaan AHL:n Iowa Starsissa. Kauden tehosaldo 47 ottelussa oli 0+18.

– Kun pääsee pelaamaan NHL:ssä, se kasvattaa pelaajaa henkisesti. Jussi on monipuolinen pelaaja, hyvä luistelija, kova tekemään töitä, pystyy pelaamaan myös puolustavana ja kokemuksen myötä numerotulostakin on kaikki edellytykset nyt tehdä. Hänellä on rahkeet pelata myös kovaa ja tuoda puolustukseen lisää fyysisyyttä, analysoi KalPan päävalmentaja Pekka Virta.

Puolustaja itse palaa innolla kotikonnuilleen.

– KalPa on oma kasvattajaseura ja onhan se aina ollut haaveena, että saisi pelata KalPan paidassa SM-liigaa. Sinne rakennetaan hyvää joukkuetta, siellä on kaikki kunnossa ja seura halusi minut takaisin, se on erittäin hyvä paketti ja on hienoa palata kotikulmille, Timonen hehkuttaa.

– Koen, että oma pelityyli käy KalPan kanssa hyvin yhteen, koitan liikkua kovasti ja laittaa kiekkoa liikkeelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle