Jussi Tarvainen, Tappara

LIIGA / Uutinen
Tapparan Jussi Tarvainen on kolmannen playoff-viikon valintamme Jatkoajan viikon pelaajaksi. Sunnuntain ensimmäisessä finaalissa Tarvainen ampui jo kahdeksannen maalinsa kuluvan kauden pudotuspeleissä, ja on ollut ehdottomasti Tapparan ykköspelaaja kevään koitoksissa.

Tarvainen saapui Tapparaan JYPistä melko tarkkaan kaksi vuotta sitten, jolloin tamperelaisryhmässä alkoivat puhaltaa uudet tuulet Jukka Rautakorven astuttua ykkösvalmentajan puikkoihin. Kuopion Kalpassa liigadebyyttinsä tehnyt kookas keskushyökkääjä sovitettiin laitamieheksi Janne Ojasen rinnalle, eikä siirtoa ole tarvinnut kenenkään katua. Heti ensimmäisellä "laiturikaudellaan" Tarvainen tehtaili oman piste-ennätyksensä, mutta pudotuspeleissä peli ei auennut kuten ei koko joukkueelta Tapparan pudotessa HIFK:lle voitoin 1-3.

Kuluvalla kaudella 24-vuotias Tarvainen on osoittanut että on asettunut laitahyökkääjän tontille pysyvästi. Mies kantoi lähes koko runkosarajan ajan kultaista kypärää Tapparan parhaana pistemiehenä, ja keikkui koko SM-liigan pistepörssin kärkisijoilla läpi kauden. Kevättä kohden pistetehtailu vain kiihtyi, mutta silti yleisesti kyseltiin: Onko Jussi Tarvaisesta ratkaisijaksi myös tarkassa ja kovapaineisessa playoff-kiekossa?

On. Tapparan seitsemässä ottelussa mies on iskenyt kahdeksan maalia, eikä ole jäänyt pisteittä yhdessäkään ottelussa. Myös viikon kaikissa kolmessa Ilves-välierässä Tarvaisella oli suuri rooli kirvesrintaisten kukistaessa paikalliskilpailijan puhtaalla sarjalla pronssipeliin. Tiistain viimeisessä, jatkoerään venyneessä kamppailussa Tarvainen näytti kasvaneensa isojen pelien ratkaisijaksi rynnistäessään keskialueelta karkumatkalle ja päättäen tilanteen hallittuun nostoon Mika Pietilän vartioiman maalin oikeaan yläkulmaan. Paikkaan, josta alkaa pikkuhiljaa muodostua Tarvaiselle todellinen tavaramerkki. Paikkaan, jonne hän kiekon nosti myös sunnuntain ensimmäisessä finaaliottelussa päästyään kahden Fredrik Norrenaa vastaan. Lienee kysymys vain ajankohdasta, koska Tarvainen tekee sen jälleen?

» Lähetä palautetta toimitukselle