Jussi Markkasen ura päättyy tähän kauteen - "On ollut etuoikeus tehdä tätä työtä pitkään"

LIIGA / Uutinen
Jussi Markkaselle tämä kausi on peliuran viimeinen.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
SaiPan maalivahti Jussi Markkanen lopettaa peliuransa kauden päättyessä. 42-vuotiaan maalivahdin uran huippuhetki osui kaudelle 2005-06, jolloin hän pääsi pelaamaan Stanley Cup -finaaleissa.

SaiPa julkaisi Jussi Markkasen ilmoituksen videolla. Kaudella 1992-93 ensimmäiset ottelut aikuisten tasolla pelannut Markkanen edusti SaiPaa I divisioonassa kolme kautta ennen siirtymistään Tapparaan. SaiPan noustua kaudeksi 1996-97 pääsarjatasolle Markkanen palasi sputnikpaitoihin neljäksi vuodeksi, minkä aikana hän oli pelaamassa SaiPaa välieriin keväällä 1999.

Markkanen siirtyi uudelleen Tapparaan kaudeksi 2000-01 ja onnistunut kausi toi hänelle NHL-sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa. Markkanen pelasi NHL-kaukaloissa viisi kautta edustaen Oilersin lisäksi myös New York Rangersia. Kaudella 2005-06 Oilers eteni Stanley Cup -finaaleihin Dwayne Rolosonin johdolla. Rolosonin loukkaantuminen avasi Markkaselle mahdollisuuden pelata finaaleita, jotka päättyivät Oilersin kannalta tappioon seitsemännessä pelissä.

Markkanen palasi Suomeen kaudeksi 2007-08, jolloin hän edusti Jokereita. Tämän jälkeen seurasi vuosi KHL:ssä Moskovan TsSKA:ssa ja neljä vuotta Sveitsissä EV Zugissa. Markkanen palasi SaiPaan kesällä 2013 ja oli pelaamassa lappeenrantalaisjoukkueelle seurahistorian toista välieräpaikkaa seuraavana keväänä. Siitä eteenpäin Markkanen on pysynyt SaiPassa lukuun ottamatta lyhyttä paluuta Zugiin viime keväänä.

Tällä kaudella loukkaantumisista kärsinyt Markkanen on pelannut vain kahdeksan ottelua, eikä ole enää ollut lähelläkään uran parhaiden vuosien tasolla. Päästettyjen maalien keskiarvo on 3,88 ja torjuntaprosentti 85,8.

Markkanen pelasi leijonapaidassa vuosien 2002 ja 2004 MM-kisoissa. Hän oli mukana myös vuoden 2002 olympialaisissa, mutta ei päässyt pelaamaan yhtään ottelua.

− Matka on ollut pitkä, siihen mahtuu monia hyviä muistoja. On ollut etuoikeus tehdä tätä työtä näin pitkään ja näin upeiden ihmisten kanssa.

Markkanen kuuluu myös SaiPan omistajiin 19,06% osuudella.

− Työ SaiPan eteen kuitenkin jatkuu, Markkanen toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle