TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Juntunen ja Appel Suomi-sarjan K-Laseriin

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Suomi-sarjassa pelaava oululainen K-Laser julkaisi sarjatasolleen kovia vahvistuksia. Nimekkäimpiä uusia pelaajia ovat hyökkääjät Juho-Tuomas Appel sekä Henrik Juntunen.

Henrik Juntunen on ammentanut kiekko-oppinsa Kärpistä. Nuorempana mies kuului ikäkausimaajoukkueiden eliittiin, mutta läpimurto aikuisten tasolla on jäänyt tekemättä. Juntunen kuului 1983 syntyneiden huippulahjakkaaseen kaartiin, jossa hän pääsi pelaamaan juniorimaajoukkueissa Jussi Jokisen, Mikko Koivun ja Tuomo Ruudun kanssa samassa ketjussa. Juntunen on Los Angeles Kingsin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2001.

Kasvattajaseuransa ohella 25-vuotias hyökkääjä on kiekkoillut Tampereen Ilveksessä sekä Rauman Lukossa, jonka riveissä hän viiletti pari edellistä kautta. Päättynyt kausi oli tehojen valossa Juntusen uran paras, kun 54 ottelussa tilille merkittiin pisteet 6+6=12.

Juho-Tuomas Appel on niin ikään käynyt läpi Kärppien juniorimyllyn. SM-liigaotteluita miehen tilillä on 13 kappaletta. Suurimman osan ajastaan hyökkääjä on pelannut Mestiksessä, missä pistetahti on ollut varsin kova. Appel on edustanut Mestiksessä Kajaanin Hokkia, Kouvolan KooKoota ja Vaasan Sportia. Tilastollisesti viime kausi oli hänen parhaansa, kun mies nakutti Vaasassa 45 ottelussa pisteet 7+47=54. Noilla tehoilla hän oli sarjan pistepörssin kolmas.

Appelin ja Juntusen sopimuksien lisäksi K-Laseriin siirtyvät viime kaudella Kajaanin Hokissa kiekkoilleet puolustaja Juha Falin ja hyökkääjä Ville Meriläinen sekä kanadalaismaalivahti Bill Ruggiero, joka on kolunnut lähinnä Pohjois-Amerikan alasarjoja.

Viime kaudella CHL-liigan Tulsa Oilersissa pelannut 27-vuotias Ruggiero on maalivahtitaitojensa lisäksi myös varsin kuumaverinen pelaaja. Viime kaudella maalivahti merkkautti tililleen peräti 88 jäähyminuuttia ja oli varsin aktiivinen puolustamaan itseään myös nyrkein. Ruggiero pääsi kokeilemaan taitojaan myös neljän ottelun ajan IHL:ssä.

K-Laser aloittaa kautensa syyskuun 19. päivä, jolloin Ouluun saapuu Ylivieskan Jääkarhut.

» Lähetä palautetta toimitukselle