A-junnujen puolivälierät jatkuvat tänään kahdella ratkaisuottelulla

LIIGA / Uutinen
A-junnujen puolivälierät jatkuvat tänään tiistaina, kun Oulussa ja Turussa pelataan lopullisesti välieräpaikat ratkaisevat kolmannet osaottelut. Oulun Raksilan jäähallissa pelataan Kärpät-HPK-ottelu ja Turussa TPS-JYP-ottelu. Molemmat ottelusarjat ovat kahden osaottelun jälkeen tasan 1-1.

Viime viikonloppuna kahdessa muussa puolivälieräottelusarjassa SaiPa voitti Bluesin ja HIFK Tapparan suoraan kahdella voitolla, joten SaiPa ja HIFK menivät välieriin. Välierät alkavat torstaina 14.3., muut ottelupäivät ovat lauantai 16.3. ja sunnuntai 17.3. Puolivälierien tavoin välierät ratkeavat paras kolmesta -systeemillä.

Yllättävän selvää kauraa SaiPan ja HIFK:n toimesta

Viikonloppuna ottelusarjassa SaiPa-Blues oli Ville Hämäläisen ja Joni Yli-Torkon johtama SaiPa yllättävän kovassa iskussa. Runkosarjassa eniten maaleja tehnyt Blues oli täysin aseeton sputnikien kanssa. Ottelusarja meni SaiPalle poikki suoraan kahdella voitolla. SaiPa oli pirteä jo runkosarjassa, ja on nyt playoffien musta hevonen, joka voi edetä pitkällekin loppupeleissä. (SaiPa-Blues 4-2, Blues-SaiPa 2-7)

HIFK:n ja Tapparan kohtaamisessa sunnuntaina Tappara otti ilmeisen raskaasti lauantaina kokemansa rangaistuslaukauskilpailun tappion. Tappara jäi kotikentällään sunnuntaina täysin jyrän alle, kun SM-liigamiehillä vahvistettu HIFK pyöritti Tapparasta todella selkeän murskavoiton maalein 3-9. Näin HIFK välieriin, ja Tappara-A kesälomille. Toni Häppölä, Ville Viitaluoma, Joonas Vihko ja Kim Hirschovits olivat merkittävässä roolissa sunnuntain vierasvoitossa, ja ovat varmaankin HIFK-junnujen mukana, kun välierät alkavat torstaina. (HIFK-Tappara 3-2, Tappara-HIFK 3-9)

Vuoroin vieraissa käydään ja kaveria kuritetaan

Kärpät-HPK-ottelusarjaan lähti runkosarjavoittaja Kärpät ennakkosuosikkina. Niin kuin usein on tapana käydä, joutui ennakkosuosikki taipumaan: HPK otti vieraissa makean jatkoerävoiton. Toiseen osaotteluun Kärpät sisuuntui ja viisastui tappiosta sen verran, että Hämeenlinnaan roudattiin Kärppien kaikkein nimekkäin juniorikaarti (poislukien Aarnio, Appel ja Pitkänen). Mukana oli jopa Lasse Kukkonen, joka on pelannut kaksi kautta vain ja ainoastaan kovassa SM-liigassa, ja omaa yli 100 SM-liigaottelun kokemuksen. HPK joutui Rinkelinmäellä täysin jyrän alle, ja pikkukärpät siirsi ratkaisuottelun takaisin Ouluun. (Kärpät-HPK 2-3, HPK-Kärpät 0-8)

TPS ja JYP pelasivat jo runkosarjassa tasaisesti keskenään, molempien ottaessa vierasvoitot. Tämä tuntuu olevan pelin henki joukkueiden välillä myös playoffeissa, sillä JYP:in lauantaisen vierasvoiton TPS kuittasi sunnuntaina 1-2-vierasvoitolla, ja tämä ottelusarja on katkolla vasta tänään. Tässä ottelusarjassa mennään pelillisestikin todella tasaisissa merkeissä, ja on erittäin vaikea ennustaa lopputulosta. (TPS-JYP 3-4, JYP-TPS 1-2)

» Lähetä palautetta toimitukselle