Jukurit tyytyväisiä Saksan leirin antiin - kenraaliharjoitukseen voitto mielessä

LIIGA / Uutinen
Koivisto piti otteluista ulkomaisia vastustajia vastaan.
Jukureiden leirissä oltiin varsin tyytyväisiä viikon mittaisen Saksan reissun sisältöön ja tulokseen. Joukkue lähtee monia uusia kokemuksia rikkaampana harjoituskauden viimeiseen kamppailuun KooKoota vastaan ja tavoitteena on ainoastaan voitto.

Mikkelin Jukurit palasi maanantai-iltana kotimaahan Saksassa vietetyn viikon leirin jälkeen. Viikon aikana joukkue pelasi kolme peliä, joista se voitti kaksi. Päävalmentaja Risto Dufvan mukaan juuri pelaaminen oli yksi leirin tärkeimmistä anneista.

− Me aika säästeliäästi pelattiin nuo kolme eka viikkoa ja nyt sitten tuli tuollainen kolmen pelin viikko, niin päästiin peliin kiinni. Harjoitellessa on kuitenkin hyvin vaikea simuloida sitä oikeaa pelitilannetta, niin tuo leiri auttoi siinä, Dufva kertoi.

− Tietysti siinä on myös sellainen tärkeä ryhmädynamiikkavaikutus, kun ollaan kahdeksan päivää yhdessä ja katsellaan toistemme naamoja. Sillä on kaiken kaikkiaan iso merkitys.

Pelaajistostakin kuului tyytyväisiä kommentteja leirin sisällöstä. Joukkue aloitti leirin Berliinissä, josta se siirtyi loppuviikolla Dresdeniin pelaamaan harjoitusturnausta.

− Treenattiin ja oltiin yhdessä jätkien kanssa kahdeksan päivää, niin kyllähän se tietysti yhdistää. Vielä kun saatiin peliäkin eteenpäin, niin oli oikein onnistunut reissu, totesi Henrik Koivisto.

− Tilat olivat harjoituskeskuksessa kyllä viimeisen päälle, löytyi sauna sekä muut pelit ja rensselit. Berliinissä oli myös tosi hieno halli. Dresdenissä puitteet olivat vähän pienemmät, mutta hyvä halli sieltäkin löytyi, jakoi kehuja Turo Asplund leirin fasiliteeteille.

Jukurit hävisi leirin avausottelunsa Eisbären Berlinille 2-1, mutta viikonlopun turnauksessa sekä paikallinen Dresdner Eislöwen että tšekkiläinen Litvinov saivat todeta mikkeliläisryhmän paremmakseen. Asplund totesi, että voitot toivat joukkueeseen itseluottamusta.

− Ensimmäisessä ottelussa aloitettiin hyvin, mutta ote siinä vähän herpaantui ja päästettiin se peli näpeistä. Siitä pieni miinus meille, mutta viikonloput molemmat pelit olivat kyllä hyviä matseja. Saatiin siitä hyvää kokemusta ja itseluottamusta jatkoa varten. Siitä on hyvä jatkaa Liiga-peleihin, Asplund summasi.

Ottelut ulkomaisia vastustajia vastaan toivat myös hieman erilaisia kokemuksia harjoituskaudelle.

− Varsinkin se Berliinin porukka jäi mieleen vahvana kamppailujoukkueena. Se oli kyllä hyvä, että joutui jo tässä treenikaudella tosissaan kamppailemaan. Kamppailupelaaminen on kuitenkin isossa osassa liigakiekossakin, Asplund muistutti.

− He tykkäävät pelata vähän eri tavalla kuin Suomessa. Vähän hyökkäysvoittoisempaa peliä pelasivat, mikä toisaalta oli ihan kivakin, että pääsi pelaamaan noita jengejä vastaan, pohdiskeli Koivisto.

Jukureiden harjoituskauden viimeinen ottelu pelataan torstai-iltana Tanhuvaarassa, jossa mikkeliläisjoukkue saa vastaansa KooKoon. Asplund ja Koivisto odottavat jo innolla kamppailua.

− Vielä ei ole onnistuttu liigaporukkaa tällä kaudella kaatamaan. Se olisi se ykkösajatus, että saataisiin voitto napattua liigaseurastakin ja hyvä kenraaliharjoitus alle, niin olisi hyvä jatkaa kohti sarja-avausta, Asplund ennakoi.

− Pyritään jatkamaan siitä, mitä ollaan tässä harjoituskaudella menty eteenpäin. Jatketaan hyvää linjaa ja saadaan informaatiota siitäkin pelistä. Voittamaan tietysti lähdetään ja Tanhuvaaran pieni kaukalo tuo oman mausteensa, mutta ihan hyvä saada vähän tuollaisia erilaisia pelejä alle, Koivisto sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle