Jukurit röyhi siirtomarkkinoilla

MESTIS / Uutinen
Viime kaudella karvaasti hopealle Mestiksessä jäänyt Jukurit on tehnyt jälleen tukun kovan luokan hankintoja. Tulevalla pelisesongilla mikkeliläismiehistössä nähdään Juuso Akkanen, Aku Pekkarinen, Jani Savolainen ja Markus Poukkula sekä jatkosopimuksen Jukurien kanssa sorvannut Sami Lähteenmäki.

Yksivuotiset pelaajasopimukset Jukurien kanssa sorvannut viisikko vankistaa entisestään Mestiksen mestaruutta tulevalla kaudella 2011–2012 hamuavaa mikkeliläisrevohkaa. Päävalmentaja Jarno Pikkaraiselle tuttuja pelaajia entuudestaan ovat Joensuun Jokipojista Mikkeliin siirtyvät puolustajat Aku Pekkarinen ja Juuso Akkanen.

Pekkarisen, 26, päättynyt kausi Jokipoikien sotisovassa tuotti vantteralle puolustajalle 44 runkosarjaottelua ja kahdeksan syöttöpistettä. 27-vuotias Akkanen puolestaan luuti joensuulaisten takalinjoilla niin ikään 44 frunkosarjaottelua, joissa miehen tilille kirjattiin tehot 3+6. Isokokoinen puolustaja ehti piipahtaa kauden aikana myös TPS:n SM-liigamiehistössä seitsemän kamppailun sekä yhden syöttöpisteen verran.


Jani Savolainen siirtyy Jukureihin.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Hyökkäykseen leveyttä – Lehtonen ei jatka

Myös Kajaanin Hokin värit Jukurien vastaaviin vaihtava hyökkääjä Jani Savolainen, 22, on Pikkaraiselle tuttu kaveri yhteisiltä Joensuun vuosilta. Viime kaudella Savolainen tahkosi Hokin paidassa yhteensä 50 runkosarja- ja karsintaottelua merkkauttaen tilastoihinsa 37 (15+22) tehopistettä.

Neljäs uusi kasvo mikkeliläisten riveissä tulevalla kaudella on JYPin, SaiPan ja D Teamin peliasuja päättyneellä pelisesongilla kantanut Markus Poukkula. 22-vuotias hyökkääjä pelasi edellä mainittujen joukkueiden paidoissa yhteensä 36 kamppailua, joissa Poukkula täräytti tehot 7+9.

Viimeisin, mutta ei suinkaan vähäisin, nimensä jukurisopimukseen pistänyt kaveri on Mestiksen viime kauden maalikuningas Sami Lähteenmäki. Mikkelissä jatkava Lähteenmäki, 21, nettosi yhteensä 57 runkosarja- ja pudotuspelitaistossa komeat 53 (31+22) tehopistettä.

Sen sijaan Jukureissa pitkän ja menestyksekkään uran tehnyt hyökkääjä Petri Lehtonen, 34, ei jatka mikkeliläisten riveissä, vaan tähyää muihin maisemiin.

Nyt julkaistujen nimien myötä Jukureilla on kasassa yhteensä 19 pelaajasopimusta tulevalle Mestis-kaudelle 2011–2012.

» Lähetä palautetta toimitukselle