TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Jukurit julkaisi runkoaan

MESTIS / Uutinen
Päättyneellä kaudella Mestis-pronssia juhlinut Mikkelin Jukurit on aloittanut ensi kauden miehistönsä rakentamisen. Hankinnoista nimekkäimpiä ovat Ari Reunanen, Miikka Lindholm ja Sami Kautto.

Uusia pelaajia jukurikymmenikössä ovat maalivahti Ari Reunanen, puolustajat Sami Kautto ja Jimi Santala sekä hyökkääjä Miikka Lindholm.

Nelikosta tutuin mies mikkeliläisille on Reunanen, joka siirtyi viime kaudeksi Hokkiin juuri Jukureista. 24-vuotias maalivahti on torjunut kiekkoja Mestiksessä myös TuTon ja Jokipoikien paidassa.

Kautto, 22, siirtyy puolestaan Mikkeliin Sportista, jossa hän keräsi päättyneellä kaudella tililleen runkosarjasta tehot 6+6. Ennen kauttaan Vaasassa HIFK-taustainen puolustaja pelasi puolentoista kauden ajan Mestistä Vantaalla.

Myös Lindholm on ennestään tuttu mies Mestiksestä. Vikkeläkinttuinen laitahyökkääjä kiekkoili kaksi edellisvuotta KooKoossa, jolle iski menneellä kaudella seitsemän runkosarja- ja neljä playoff-maalia. 27-vuotias Shakers-kasvatti on pelannut Mestistä kahdeksalla kaudella ja vieraillut urallaan myös Italiassa, Sveitsissä ja Pohjois-Amerikassakin.

Neljäs uusi pelaaja, Jimi Santala, on sen sijaan uusi nimi Mestikseen. 20-vuotias puolustaja oli menneellä kaudella Bluesin A-nuorten tehokkain pakki runkosarjasaldollaan 11+16.

Kallioinen viihtyy Mikkelissä

Neljän uuden hankinnan lisäksi Jukurit solmi tällä haavaa jatkosopimukset kuuden viime kauden pelaajansa kanssa. Sopimuksista merkittävin on joukkueen ykköspakiksi nousseen Ilkka Kallioisen jatko sinikeltaisissa väreissä.

– Vaikea on kuvitella pelaavani Mestistä muualla kuin Jukureissa. Tulin tänne aikoinaan 19-vuotiaana ja pian on mittarissa 26, joten hyvin on viihdytty ja tuntuu siltä, että tänne voisi jäädä myös uran jälkeenkin, Kallioinen kertoo.

Jo seitsemättä kauttaan Mestiksessä pelannut Kallioinen kirjasi viime kaudelta tililleen ennätyspisteensä 6+16. Hyvän kauden pelanneella puolustajalla oli kysyntää kauden jälkeen, mutta Kallioisen mukaan päätös jatkamisesta Jukureissa oli helppo. Siviiliasiat painoivat päätöstä tehtäessä paljon.

– Olisin päässyt myös muualle ja saanut varmaan enemmän rahaakin, mutta täällä oli paras paketti. Koulua on vielä vuosi jäljellä ja täällä on omistusasunto. Lisäksi olemme perheen kanssa viihtyneet täällä hyvin.

Kallioisen lisäksi varmoja jatkajia viime kauden miehistöstä ovat myös maalivahti Pekka Lahikainen, puolustaja Teemu Metso sekä hyökkääjät Turo Asplund, Kalle Mäkinen ja Anssi Laitinen. Junioreista mukana jatkavat Tuomas Pylkkänen ja Taneli Hiltunen.
Harjoitusringissä on mukana myös tryout-kokelaina nuoret hyökkääjät Tino Sandhu, Markus Piispanen, Ville Rajala ja Niko Toivonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle