Jukurit jatkoon Continental Cupissa

MESTIS / Uutinen
Mestis-mestari Jukurit pelasi viikonloppuna Continental Cupin toisen kierroksen turnauksen Latviassa. Joukkue ratkaisi jatkopaikan itselleen jo kahdessa ensimmäisessä ottelussa, vaikka pelit olivatkin tiukkoja.

Jukurit aloitti urakkansa perjantaina lyömällä valko-venäläisen Neman Grodnon niukasti 2-1. Savolaiset hallitsivat peliä paremman liikkeensä ansiosta, mutta Grodno sai pidettyä numerot tasaisina osin kyseenalaisinkin keinoin. Valmentaja Risto Dufva haukkui sanomalehti Länsi-Savon haastattelussa valkovenäläisveijareita kovasta kahvauksesta.

Jukureiden maalit avausottelussa tekivät puolustajat Ville Hyrkäs ja Teppo Tuomanen.

Lauantaina Jukurien alle jäi slovenialainen HK Acroni Jesenice. Jukurit voitti ottelun heikosta avauserästä huolimatta 3-1. Ratkaiseviksi koituivat slovenialaisten ottamat jäähyt, joista Jukurit rankaisi kahdella ylivoimamaalilla. Maaliverkkoa heiluttivat Jukureista Ville Kiiskinen, Pasi Järvinen ja Miro Laitinen.

Acroni-voitto varmisti Jukureiden jatkoonpääsyn, sillä se oli voittanut keskinäisissä otteluissa molemmat uhkaajansa.

Sunnuntaina Jukurit päätti turnauksen häviämällä merkityksettömän ottelun isäntäjoukkue Liepajas Metallurgsille luvuin 4-1. Kahden erän jälkeen peli oli vielä tasan, mutta kolmannessa isännät kirivät voittoon. Jukurien ainoan maalin iski toisessa erässä Tero Koponen.

Jukurit pääsee turnauksen voittajana Continental Cupin kolmannelle kierrokselle. Mikkeliläiset pelaavat omaa lohkoaan marraskuussa Italian Asiagossa.