Jukurit jäi rannalle Continental Cupin finaalista

MESTIS / Uutinen
Mestis-mestari Jukurien taival Continental Cupissa päättyi kolmannelle kierrokselle. Viikonloppuna Italian Asiagossa pelatussa turnauksessa mikkeliläisjoukkue jäi toiseksi, yhden pisteen päähän turnausvoitosta ja finaalipaikasta.

Jukurien kohtaloksi koitui lauantain ottelu valkovenäläistä Keramin Minskiä vastaan. Minsk ratkaisi tasaisen pelin itselleen kolmannen erän alussa iskemällä kaksi maalia ja korjaamalla voiton lukemin 5-3 (3-3, 0-0, 2-0). Jukureista onnistuivat maalinteossa Teppo Tuomanen, Esa Hämäläinen ja Samuli Piiroinen. Tuomanen ja Hämäläinen rokottivat vastustajaa ylivoimalla, kun valkovenäläisten yliaggressiivinen aloitus toi heille useita jäähyjä heti ottelun alussa.

Jukuri-luotsi Risto Dufva kertoi sanomalehti Länsi-Savon haastattelussa ottelun ratkenneen valkovenäläisten kovaan hyökkäysvoimaan. Jukurien puolustus ei fyysisessä pelissä pärjännyt vastustajalle, ja tämä näkyi mikkeliläispakkien tekeminä virheinä.

Kaksi muuta otteluaan Jukurit onnistui voittamaan. Perjantain avausottelussa kaatui turnauksessa nollille jäänyt slovenialaisryhmä Olimpia Ljubljana numeroin 4-1 (1-1, 2-0, 1-0). Jukurien Tero Koponen viimeisteli kahdesti, ja kerran slovenialaisten maaliverkkoa heiluttivat Tuomo Jormakka ja Ville Kiiskinen.

Turnauksen päätösottelussa Jukurit voitti isäntäjoukkue Asiagon niukasti 2-1 (0-1, 0-0, 2-0). Mikkeliläiset käänsivät pelin itselleen kolmannen erän alkupuoliskolla, kun Piiroinen ja Kiiskinen iskivät voittoon tarvittavat maalit. Voittopisteet eivät kuitenkaan riittäneet jatkopaikkaan, sillä Keramin Minsk voitti viimeisessä kamppailussaan Ljubljanan 3-2 (0-0, 2-0, 1-2) ja varmisti itselleen finaalipaikan.

Jukureista keräsi henkilökohtaista kunniaa pakki Esa Hämäläinen, joka palkittiin turnauksen parhaana puolustajana.