BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Jukurit jäädyttää Lasse Kanervan pelinumeron

MESTIS / Uutinen
Pitkän uran Mikkelin Jukureissa pelannut Lasse Kanerva on kunnioituksen kohteena perjantaina 26.10. pelattavassa Jukurit-Jokipojat-ottelussa. Viime kevääseen peliuransa lopettaneen laitahyökkääjän paita numero 24 nousee Kalevankankaan hallin kattoon.
faktoja:


Tehot Mestiksessä:Runkosarjassa:

217. 103+81=184, 91min

Pudotuspeleissä:

65. 21+21=42, 6minYhteensä Jukureissa:

517. 272+256=528, 266minSaavutuksia:

* Kolme Mestis-mestaruutta.

* Pelannut KalPassa kaksi SM-liigaottelua sekä 1½ kautta Norjassa, mutta
muuten koko uransa Jukureissa – 14 eri kaudella.

* Ensimmäinen pelaaja, jonka pelipaidan Jukurit nostaa hallin
kattoon.

* Pelannut 3 B-maaottelua.

Haastattelu

Juhlakalu tarinoi
[lue lisää]

33-vuotias Lasse Kanerva on tämän päivän urheilumaailmassa harvinaisen seurauskollinen pelaaja, sillä hän edusti lähes koko uransa ajan yhtä ja samaa joukkuetta. Mikkeliläiskasvatti nousi Jukureiden edustusjoukkueeseen jo juniori-ikäisenä ja kuului sittemmin joukkueen avainpelaajiin peräti 14 eri kaudella pelaamissaan yli viidessäsadassa ottelussa.

– Poikkeuksellisen menestyksekkään uran jukuripaidassa pelannut Kanerva on koko jukuriperheen kulmakivi ja todellinen esikuva tuleville sarvipäille. Haluamme seurana kunnioittaa ja kiittää Lassea näistä huikeista hetkistä mikkeliläisen huippujääkiekon parissa, Jukureiden toiminnanjohtaja Mikko Romo kertoo.

Kanervan ”kakkosnelonen” on ensimmäinen Jukureiden virallisesti jäädyttämä pelinumero. Tosin numero 21 on pyhitetty liikenneonnettomuudessa menehtyneen Sami Lehmusmetsän muistolle. Yksinäistä Kanervan paidalle ei kuitenkaan tule Kalevankankaan katossa, vaan seurana on neljä Mestiksen mestaruusviiriä – joista Kanerva oli voittamassa kolmea.

Kanerva pelasi kiekkouransa ensimmäiset vuodet tehokkaana puolustajana kakkosdivarin pohjamudissa tahkonneessa joukkueessa, mutta siirtyi hyökkääjän tontille Jukureiden aloittaessa nousunsa kohti korkeampia sarjatasoja. Kanerva oli mukana nostamassa Jukureita ensin Suomi-sarjaan ja heti perään Mestikseen. Tehokkaimmillaan hän oli heti ensimmäisellä Mestis-kaudellaan, jolloin laiturin lapa lauloi runkosarja ja pudotuspelit mukaan lukien peräti 30 maalia.

Lisää luettavaa:

href=http://www.jatkoaika.com/mestis.php?pelaaja=1995>Kanervan pelaajakortti
href=http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=kolumnit&id=3498>Juhlakalun parin vuoden takaisia mietteitä

» Lähetä palautetta toimitukselle