Jukurit Continental Cupin lopputurnaukseen

MESTIS / Uutinen
Mestiksen puolustava mestari Mikkelin Jukurit voitti kahdesti ja pelasi kerran tasan Continental Cupissa Oslossa ja selviytyi tammikuussa Zurichissä, Sveitsissä pelattavaan lopputurnaukseen.

Ensimmäisessä ottelussaan perjantaina Jukurit kukisti London Knightsin maalein 5-2. Mikkeliläisosumista vastasivat Jarno Tiilikainen, Antti Laakso ja Petri Lehtonen sekä kahdesti maalannut Mikko Liukkonen, joka palkittiin joukkueen parhaana. Huonoja uutisia olivat Mikko Hakkaraisen ja Jani Ollankedon loukkaantumiset. Lontoon palkittu oli suomalaishyökkääjä Kim Ahlroos.

Lauantaina turnauksen tärkeimmässä ottelussa suomalaisjoukkue pelasi tasan 2-2 isäntäjoukkue Vålerengan kanssa. Tärkeät maalit tekivät Lasse Kanerva ja Tiilikainen. Maalilla torjui Jussi Reiskanen, joka palkittiin mikkeliläisten parhaana.

Sunnuntain koitoksessa turnauksen heikoin joukkue, ranskalainen Anglet Hormadi jäi Jukureiden jalkoihin luvuin 5-1. Niko Kantelinen ja Liukkonen iskivät kahdesti, ja jokaisessa ottelussa maalin viimeistellyt Tiilikainen kerran. Parhaan pelaajan palkinnon sai puolustaja Jari Korhonen.

Lopullisesti Jukureiden jatkopaikan ratkaisi Vålerengan ja London Knightsin pelaama 4-4 –tasapeli sunnuntai-iltana. Vålerenga johti ottelua hetki ennen loppua 4-2, mutta tarvitsi lisämaaleja saavuttaakseen jatkopaikan, ja lontoolaiset iskivät kahdesti tyhjään maaliin.

Cupin huipentuma pelataan Zurichissä 11.-13. tammikuuta. Jukureiden ja isäntäjoukkue ZSC Lions Zurichin lisäksi mukana ovat HC Milano Italiasta ja HKM Zvolen Slovakiasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle