TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Jukurien pelaajarinki täydentyi – Kanerva jatkaa

MESTIS / Uutinen
Jukurit julkisti jälleen lisää pelaajasopimuksia. Neljän viime kauden pelaajan kanssa sovittiin jatkosta. Uutena kasvona Jukureihin liittyy puolustaja Tuomo Kortelainen.

Jukuri-ikoni Lasse Kanerva jatkaa peliuraansa Jukureissa. Kanerva on 32-vuotias ja hän on pelannut sarvipäiden väreissä lähes yhtäjaksoisesti vuodesta 1993 saakka. Laitahyökkääjä on vieraillut kahden kauden ajan Norjassa Trondheim IK:ssa ja uralle on mahtunut kaksi liigapeliä KalPa:ssa kaudella 1998/99.

Lasse Kanerva on pelannut yhteensä 434 edustustason runkosarjaottelua ja niiden lisäksi 68 pudotuspelikamppailua. Hän on tehtaillut yhteensä 278 maalia ja pisteitä peräti 534-komeat lukusarjat suomalaisessa kiekkohistoriassa.

– Uusi valmentaja, haasteellinen ja mielenkiintoinen tulossa oleva kausi ja edelleen palava pelaamisen kipinä olivat ne syyt, joiden vuoksi haluan taistella Jukureissa myös tulevalla pelikaudella, Lasse Kanerva tiivistää jatkamisensa perusteet.

Jukurit on tehnyt sopimuksen puolustaja Tuomo Kortelaisen kanssa. Hän edusti kaksi edellistä kautta Kajaanin Hokkia, mutta kiekko-oppinsa raamikas 190 senttinen ja 98 kiloa painava pelaaja on hankkinut Jyväskylästä. Kortelainen on pelannut nuorena Diskoksessa sekä JYP:n A-junioreiden SM-sarjassa. Viime kaudella hän oli koko Mestiksen puolustajien rankingissa sijalla 25 kolmellatoista tehopisteellään.

Tomi Lindfors pelaa jukuripaidoissa myös tulevana kautena. Lindfors toipui viime elokuussa sattuneesta polvivammastaan ja nyt hän hakee hyvää pelitalvea. Lindfors pelasi vain kahdeksa ottelua kaudella 2005/06, mutta energinen hyökkääjä viilettää tulevana talvena entistä ehompana. Hän on Espoon Bluesin kasvatti ja Mestiskokemusta Lindforsilla on KooKoosta sekä Hyvinkään Ahmoista. Jukureissa Lindfors aloittaa jo neljännen kautensa.

Tamperelaislähtöinen, viime kaudenkin Jukureissa hyökännyt Janne Jaakkola on tehnyt jatkosopimuksen sinipaitoihin. Keskushyökkääjä Jaakkola pelasi 33 ottelua ja sai kootuksi 13 pistettä. Jaakkola on aloittanut kiekkouransa Tapparan junioreista. Mestistä hän on pelannut myös Kiekko-Vantaassa sekä KooKoo:ssa.

Maalivahti Kai Tillanen jatkaa jukurimiehistössä myös tulevan talven. Hän on ollut mikkeliläisväreissä myös kaksi edellistä kautta, mutta Mestiskokemusta Tillasella on myös Hyvinkään Ahmoista. Mikkeliläissyntyinen maalivahti pelasi viime kaudella kahden ottelun verran Kotkan Titaaneissa ja edellisellä kaudella Tillanen vieraili SaPKon maalivahtina kuusi ottelua.

Jukureiden puheenjohtaja Jukka Toivakka on tyytyväinen tehtyihin sopimuksiin.

– Pelaajat ovat juuri niitä, joita haemme tällä hetkellä vahvuuteemme. Joillekin pelipaikoille meillä on jo lievää ylitarjontaa, mutta muutamia avainpaikkoja on edelleen auki. Emme pidä aivan mahdottomana sitäkään ajatusta, että jukurimiehistössä olisi tulevalla kaudella myös ulkomaisia pelaajia. Haku on käynnissä niin Pohjois-Amerikassa kuin keskisessä Euroopassakin, Toivakka selvittää pelaajatilannetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle