TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Jukureille nippu jatkosopimuksia

MESTIS / Uutinen
Jukurit solmi aikaiset jatkosopimukset.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Mestiksen kärjessä ylivoimaisesti porskuttava Mikkelin Jukurit on solminut 11 pelaajasopimusta kaudelle 2013-14. Seura valotti hieman myös tulevaisuuden kuvioitaan. (Päivitetty 17:20)

Jukureiden riveissä ensi kaudella jatkaa nykyisestä joukkueesta yksitoista pelaajaa, joista maalivahteja on yksi, puolustajia neljä ja hyökkääjiä kuusi.

Maalivahdeista sarvipäitä edustaa ensi kaudella Petteri Similä ja puolustusta vankistavat Ilkka Vaarasuo, Juuso Akkanen, Pasi Järvinen sekä Roni Rukajärvi.

Varsinkin Järvinen on ollut kuluvalla kaudella yksi joukkueen puolustuksen johtohahmoista ja syksyn parhaista onnitstujista. Pelaaminen maistuu Pablon mielestä hyvältä.

- Urheileminen on kivaa, ja Mikkeli on hyvä paikka pelata lätkää. Täällä on mahdollista voittaa mestaruus nyt ja jatkossakin, ja vaimokin antoi luvan jatkaa uraa.

Nuoruutta joukkueessa edustavalla Roni Rukajärvellä on meneillään ensimmäinen kausi miesten sarjoissa. Lupaava puolustaja on kolkutellut nuorten maajoukkueen portteja, ja Jukureiden lisäksi tavoitteet ovatkin leijonapaidassa.

- Nuorille on hyvä, että joukkueessa on kilpailua pelipaikoista. Vaikka ei tulisi peliaikaa, pitää tehdä työtä ja edetä sen kautta voittoon. Kyllä se palkinto siellä odottaa.

- Jos maajoukkueleirille pääsen, on se pelipaikka itselle tapeltava. Sen suhteen ei ole tavoitteen syksystä muuttuneet.

Hyökkääjistä seurassa jatkavat Pentti Nöyränen, Iiro Memonen, Iivo Hokkanen, Turo Asplund, Jesse Rohtla ja Jesse Juntheikki.

Hieman vaikean alkukauden pelannut Asplund on löytänyt loppusyksystä oivan pelivireen, ja pisteitä on syntynyt liukuhihnalta. Hyökkääjä on tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen, ja myös tulavaisuudentavoitteita on mielessä.

- Jos Mestistä pelataan, niin Mikkeli on paras vaihtoehto. Puitteet ovat kunnossa, ja voi taistella täysillä Mestiksen mestaruudesta.

- Tavoitteet ovat edelleen liigassa. Ja miksei Jukureissa pelaten, se olisi kyllä hienoa.

Kaikkien sopimukset kattavat tulevan kauden 2013-14.

Seuran mukaan äärimmäisen tärkeä askel tulevaisuuteen olisi seuran A-junioreiden nostaminen toisiksi korkeimmalle sarjatasolle.

- Savonlinnasta on tullut enemmän NHL-pelaajia kuin Mikkelistä SM-liigapelaajia. Tähän asiaan haluaisin muutoksen, joukkueen pelaajakoordinaattori Tommi Kerttula totesi.

Jukureilta on odotettavissa lisää sopimusuutisia vielä ennen vuoden loppua.

» Lähetä palautetta toimitukselle