IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Jukureille kokenut paluumuuttaja takalinjoille - Kauppinen palaa Mikkeliin

MESTIS / Uutinen
Kauppinen ja Ranta ovat Jukureiden uusimmat vahvistukset.
Kuva © Tero Liikanen
Mikkelin Jukurit julkisti keskiviikkona neljä uutta pelaajasopimusta. Ensi kaudella jukuripaidan päälleen vetävät muun muassa pitkän tauon jälkeen paluun kotiseudulleen tekevä Marko Kauppinen sekä tehohyökkääjä Roope Ranta.

Mikkelin Jukurit on tehnyt sopimukset puolustaja Marko Kauppisen, hyökkääjä Roope Rannan sekä maalivahti Juhana Ahon kanssa. Koeajalla pelipaikkaa mikkeliläisryhmästä hakee puolestaan Peliitoista saapuva hyökkääjä Eljas Suoknuuti.

Urallaan 943 Liigan runkosarja- ja pudotuspeliottelua pelannut Kauppinen aloitti viime kauden Ruotsin pääsarjan MODOssa, josta siirtyi loppukaudeksi JYPiin. 36-vuotias puolustaja palaa hyvillä mielin 20 vuoden tauon jälkeen kasvattajaseuransa riveihin.

− Kyllä tämä hienolta tuntuu. Ehkä niitä pelivuosia on enemmän takana kuin edessäpäin, niin tämä tulee se uran päätepiste olemaan. Koti ollut sydämessä aina täällä ja koko organisaatio ollut aina itselle tärkeä, Kauppinen kommentoi.

− Haluan olla mukana tässä projektissa, joka nyt on menossa nousukiidossa täällä. Koitan tuoda siihen oman panokseni kentälle ja mahdollisesti myös muihinkin asioihin, että saataisiin täällä asiat seuraavalle tasolle.

Helsinkiläislähtöinen Ranta on mikkeliläisyleisölle entuudestaan tuttu hahmo vierasjoukkueista, sillä hän on pelannut Mestistä Jokipojissa, LeKissä, HCK:ssa ja Kiekko-Vantaassa. 27-vuotias hyökkääjä on pelannut urallaan myös 75 Liiga-ottelua Bluesin paidassa.

− Saimme laatupelaajan. Roopen taitotaso, liike ja tehokkuus riittävät liigatasolle. Keskustelimme lähinnä, miten pelaaja voisi Jukureissa kehittää niitä osa-alueita, joista liigapelaaminen on jäänyt kiinni. Tiedämme, miten voimme auttaa Roopea ja pelaaja on valmis katsomaan omat korttinsa loppuun asti, kertoi Jukureiden urheilujohtaja Tommi Kerttula.

Maalivahtiosastolle kiinnitetty 21-vuotias Aho siirtyy Mikkeliin JYP-Akatemiasta, jossa hänellä on kolmen edelliskauden aikana kertynyt 24 Mestis-ottelua. Aho tulee Jukureihin lähtökohtaisesti haastajaksi tulevalle ykkösvahdille.

− Aiempina kausina meillä on ollut kaksi tasavahvaa maalivahtia, mutta nyt lähdemme kokeilemaan sellaista jakoa, että meillä on selkeämpi ykkönen ja selkeämpi haastaja. Juhana ihmisenä ja persoonana oli erittäin soveltuva ja osti ajatuksen haastavasta roolista, Kerttula totesi.

Koeajalla Jukureista paikkaa tavoitteleva isokokoinen (190cm/93kg) Suoknuuti pelasi viime kaudella 12 Mestis-ottelua Peliitoissa, joissa hän iski yhden täysosuman. 

− Eljaksesta haetaan hiukan tälläistä fyysisempää kaveria, joka omalla koollaan ja suoraviivaisuudellaan pyrkii tuomaan joukkueeseen sellaista eroavaisuutta, jota meillä tuossa ryhmässä ei ole ollut tähän mennessä.

Jukureilla on tällä hetkellä sopimukset 22 pelaajan kanssa. Jokaiselle pelipaikalle kuitenkin etsitään vielä vahvistuksia.

− Maalivahti sekä yksi puolustaja ja hyökkääjä meillä vielä kiikarissa on. Meidän miehityksessä on ollut yleensä se 25-30 pelaajaa riippuen loukkaantumistilanteista. Tällä kaudella se luultavasti on siinä 25 tietämissä, arvioi Kerttula.

» Lähetä palautetta toimitukselle