JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Jukureiden ensi kauden joukkue lähes valmis

MESTIS / Uutinen
Mestiksen hallitseva mestari Mikkelin Jukurit julkisti perjantaina ensi kauden joukkueensa rungon. Kauden päättymisen jälkeen kärsittyjä lukuisia pelaajamenetyksiä saapuu paikkaamaan kolme paluumuuttajaa sekä muutama kokonaan uusi kasvo.

Uusina hyökkääjinä savolaisten rinkiin liittyvät viime kaudella Hermeksessä kiekkoilleet Aku Joki-Erkkilä ja Tero Tourunen sekä Tomi Lindfors KooKoosta.

Aku Joki-Erkkilä, 22, on tuttu mies mikkeliläiselle kiekkoyleisölle, sillä hän kantoi Jukurien paitaa myös ensimmäisellä Mestis-mestaruuskaudella 2000-01. Kalajoen Junkkareiden kasvatti teki silloin 34 ottelussa 27 (15+12) tehopistettä. Päättyneen kauden lukema Hermeksen riveissä oli vaatimattomampi 21 (14+7).

Myös Tero Tourunen, 25, lukeutuu paluumuuttajiin. JYPistä lähtöisin oleva Tourunen saavutti Jukureissa Mestis-mestaruudet kausilla 2000-01 ja 2001-02. Puolustavaksi hyökkääjäksi profiloitunut Tourunen keräsi päättyneellä kaudella Hermeksessä tililleen 9 (2+7) tehopistettä.

Viime kauden meriiteiltään kovin vahvistus Jukureille on KooKoosta siirtyvä Tomi Lindfors, 23. K-Espoon kasvatti oli viime kaudella KooKoon paras pistemies ja koko Mestiksen kahdeksanneksi tehokkain pelaaja tehtailtuaan 42 ottelussa pisteet 15+29=44. Ennen Kouvolan-kauttaan Lindfors on edustanut Mestis-tasolla Ahmoja ja KJT:tä.

Puolustukseen nuoruutta ja kokemusta

Jukurien puolustukseen palaa yhden välivuoden jälkeen tuttu luottopakki Markku Erholtz. Jukureissa vuodet 1999-2002 pelannut ja kahta Mestis-mestaruutta voittamassa ollut Erholtz, 26, lähti viime syksyksi Ruotsin I divisioonan Mörrums IK:n riveihin, mutta siirtyi kesken kauden Norjan pääsarjaan Stjernen Hockeyn riveihin. Skandinavian kierroksen anniksi jäivät tehopisteet 0+7=7 36 ottelussa.

Myös JYPin SM-liigajoukkueen nuoreen puolustajakaartiin kuuluva Ilkka Vaarasuo pelaa ensi kaudella Jukureissa. 20-vuotias Vaarasuo nousi päättyneellä kevätkaudella loukkaantumisten myötä JYPin vakiopuolustajaksi. Hänelle kertyi SM-liigan runkosarjassa 21 ja pudotuspeleissä kolme ottelua. Tehopistetili jäi pääsarjatasolla vielä avaamatta.

Puolustusta täydentämään on lisäksi nostettu seuran omista A-junioreista 18-vuotias pakkilupaus Petri Pölhö.

Jukurien maalin suulle siirtyy viimeksi Mestiksen hopeajoukkue Kiekko-Vantaassa torjunut 24-vuotias maalivahti Mikko Strömberg. HIFK:n kasvatti ja seuran edustusjoukkueen pitkäaikainen kakkosmaalivahti on pelannut Mestistä Kiekko-Vantaan lisäksi myös Ahmoissa ja KJT:ssä.

Kesken viime kauden Ruotsin Kiruna Minersista Vantaalle siirtynyt Strömberg ehti torjua K-Vantaan paidassa seitsemässä runkosarjan ottelussa prosentilla 87,76. Pudotuspeleissä hän oli kakkosmaalivahdin roolissa.

Tauriainen jättää kaukalot

Huhtikuussa JYPiin siirtyneen kvartetin Ville Hyrkäs - Juha-Pekka HytönenTommi Kovanen - Tommi Nikkilä ja Ranskaan lähtevän Niko Kantelisen lisäksi Jukurien riveistä poistuu muitakin pelaajia. Marko Tauriainen ja Jarkko Avikainen lopettavat kiekkouransa. Myöskään Pasi Järvinen, Ville Kiiskinen ja Ville Vähäsalo eivät jatka mikkeliläisjoukkueen riveissä.

Jukurit julkisti joukkueensa ohessa myös kesän ja syksyn harjoitusotteluohjelman. SM-liigajoukkueista Jukurit kohtaa Ilveksen, Pelicansin ja JYPin. Ulkomaisia harjoitusvastustajia ovat sveitsiläiset Thurgau ja Visp.

Jukureiden sopimuspelaajat 2003-2004:

Maalivahdit:

Mikko Strömberg

Tapio Tarkiainen

Puolustajat:

Teppo Tuomanen

Matti Kuusisto

Ilkka Kallioinen

Esa Hämäläinen

Kari Riepponen

Markku Erholtz

Ilkka Vaarasuo

Petri Pölhö

Hyökkääjät:

Petri Lehtonen

Tero Koponen

Miro Laitinen

Mikko Hakkarainen

Tuomo Jormakka

Samuli Piiroinen

Antti Laakso

Teemu Siren

Perttu Ahvenainen

Iivo Hokkanen

Aku Joki-Erkkilä

Tero Tourunen

Tomi Lindfors

» Lähetä palautetta toimitukselle