TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Jukka Koivu jatkaa Lukossa, nuorille pelaajille sopimuksia

LIIGA / Uutinen
Rauman Lukko Oy on solminut kettupaitojen viime kauden päävalmentaja Jukka Koivun kanssa kaksivuotisen sopimuksen pelaajien ja valmentajien kehittämiskoordinoinnista. Lukko ilmoitti myös tehneensä sopimukset 18-vuotiaiden maajoukkueessa pelanneiden omien kasvattiensa Atte Engrenin ja Juhani Jasun sekä HIFK:n Nico Aaltosen kanssa.

Koivu tulee vahvistamaan Lukon nykyistä junioriorganisaatiota. Lukon valmennuspäällikkö Herkko Koski ja toiminnanjohtaja Jari Neuvonen jatkavat seuran palveluksessa.

Koivu toimii tehtävässään oto-pohjalta. Hänen päätehtävänsä on Lukon tulevaisuuden liigapelaajien ohjaaminen kohti ammattilaisuutta ja sen vaatimia ominaisuuksia. Lahjakkaiden pelaajien lisäksi hän opastaa myös Lukon juniorivalmentajia.

- Jukan kanssa olemme sopineet siitä, että hän tuo lisävoimaa meidän junnupuoleemme. Hänellä on kokemusta valmentajana, hän pystyy auttamaan meidän valmentajiamme ja kouluttamaan heitä. Ja hän pystyy opastamaan tulevia liigapelaajia muutenkin kuin pelaajina, Lukon toimitusjohtaja Jyrki Santala kertoo.

Jasu ja Engren liigasopimuksiin, Aaltonen muuttaa Raumalle

Hienot otteet A-nuorten SM-liigan pudotuspeleissä nostivat maalivahti Atte Engrenin kalkkiviivoilla 18-vuotiaiden MM-ryhmään. Lukko kiinnitti lupaavan kasvattinsa kaksivuotisella sopimuksella organisaatioonsa.

Keskushyökkääjä Juhani Jasu oli toinen Lukon kasvatti Rauli Uraman valmentamassa MM-ryhmässä. Isokokoinen eurajokelainen solmi raumalaisseuran kanssa kolmen vuoden sopimuksen.

Uutena nimenä kettuorganisaatioon liittyy HIFK:n hyökkääjä Nico Aaltonen, joka niin ikään oli keväällä voittamassa 18-vuotiaiden MM-hopeaa. Aaltosen sopimus on kolmivuotinen.

- Meillä on pysyvä ongelma pienessä kaupungissa, ettei meillä tahdo aina edes määrä riittää pelaajien kasvattamiseen. Nicon motiivina oli tulla tänne suureen rooliin pelaamaan pienen paikkakunnan joukkueeseen. Taitava ja nuori pelaaja on kyseessä, Santala kuvailee.

Yhteistyötä FPS:n kanssa

Lukko ja Forssan Palloseura tiivistävät yhteistyötään tulevalla kaudella. Lukon pelaajarinki on erittäin laaja, joten peliaikaa ja vastuuta liigaringin ulkopuolelta tarvitsevat kettupelaajat tulevat esiintymään kauden aikana ensisijaisesti FPS-paidassa.

FPS:n valmentaja on Karri Kivi, joka viime talvena luotsasi yhdessä Lukon nykyisen päävalmentajan Mika Toivolan kanssa Porin Ässät SM-liigan yllätyshopealle.

- Päävalmentajamme tietää Kiven kautta, mihin meidän pelaajamme menevät. Hän luottaa Kiven tapaan tehdä töitä, eli se on yksi syy. Toinen syy on, että Forssa on sopivan välimatkan päässä, ja siellä tarvitaan pelaaja-apua. Ei noita pelaajia kannata lähettää minnekään kolmoskenttiin pelaamaan, Santala toteaa.

- Mikään kaikenkattava farmisopimus tämä ei ole, Santala painottaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle