Juhani Tamminen sivussa useita viikkoja -"Aivan kuin olisi jotain rutissut kämmenessä"

LIIGA / Uutinen
Juhani Tamminen loukkaantui lauantain ottelussa Jyväskylässä.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Ilveksen Juhani Tammisen loukkaantuminen lauantain JYP-ottelussa pitää keskushyökkääjän sivussa vähintään kuusi viikkoa. Tamminen jätti ottelun kesken pian sen jälkeen, kun oli tehnyt maalin.

Juhani Tamminen ei pysty itsekään sanomaan tarkasti missä vaiheessa ottelua loukkaantuminen tapahtui, mutta arveli maalintekotilanteen aiheuttaneen kämmenen murtumisen.

− Siihen ei tullut mitään iskua. Ainakaan mitään isoa iskua, josta olisi huomannut milloin se tapahtui. Mutta siinä, kun tein sen maalin, runnoin aika kovasti maalivahdin patjaan. Luulen, että siinä otti osumaa kämmen.

Seuraavassa vaihdossa aloituksessa käsi kipuili jo niin vahvasti, että Tamminen tiesi ettei kaikki ole kunnossa ja lähti vaihtoon mahdollisimman pian.

− Aloituksessa, kun lyötiin vastustajan kanssa mailat yhteen ja alettiin vääntämään, tuntui kova kipu ja aivan kuin olisi jotain rutissut kämmenessä. 

Tamminen tajusi nopeasti ettei kädellä enää jäälle palata, kun pukukopissa hanskan alta paljastui turvonnut ja mustelmainen käsi. Maanantaina lääkärillä käynti paljasti vamman vaativan kuudesta kahdeksaan viikkoa lepoa. Tarkoittaen samalla, että hyökkääjän kausi voi olla jo ohi, ellei Ilves etene semifinaaleihin.

29-vuotiaalle hämeenlinnalaiselle kuluva kausi on ensimmäinen Liigassa. Otteluita Tammiselle on kertynyt 48, joissa hän on kerännyt tehopisteet 9+13= 22. 

» Lähetä palautetta toimitukselle