Juhani Tamminen Ässien toimitusjohtajaksi

LIIGA / Uutinen
HC Ässät Pori Oy on pestannut Juhani Tammisen uudeksi toimitusjohtajakseen. Hän aloittaa työtehtävänsä 1. kesäkuuta, mihin asti ruoria kääntelee vt. toimitusjohtaja Risto Kuparinen.

- En osaa esittää mitään ohjelmajulistuksia, koska kaikki tapahtui niin nopeasti, Tamminen kommentoi torstain tiedotustilaisuudessa.

- Kun näin visiot Ässien tulevaisuudesta, syntyi minussa palava halu ryhtyä miettimään suurta elämänmuutosta. Kaksi vuotta täällä olivat unohtumatonta aikaa sekä jääkiekon että itse kaupunginkin puolesta. Ässät on täällä iso asia ja näen sen valtakunnallisena, räjähdysmäisenä brandina. Lisäksi Ässillä on dynaaminen ja asiansa osaava valmennuskaksikko.

- Tavoitteenani on tehdä Ässistä pienistä seuroista paras ja halutuin. Tehdään Ässistä joukkue, johon pelaajat haluavat tulla. Selvää on, että emmme voi kisata rahalla esimerkiksi Jokerien, HIFKin tai Bluesin kanssa. Mutta keräämme pelaajia jotka haluavat aidosti olla ässäläisiä. Luomme sellaisen maineen, että pelaajista huolehditaan paremmin kuin muualla. Ässät tulee olemaan ponnahduslauta monen pelaajan uralla.

Tamminen oli Ässien palkkalistoilla jo vuosina 1996-1998, jolloin hän toimi porilaisten vastuuvalmentajana. Viimeksi Tamminen valmensi liigatasolla Oulun Kärppiä. Komennus päättyi potkuihin keväällä 2001, kun Kari Heikkilä astui Tammisen tilalle. Liigajoukkueen toimitusjohtajan tehtävistä Tammisella ei ole aiempaa kokemusta.

Ässät ryhtyi etsimään uutta toimitusjohtajaa helmikuussa, kun jalkapalloseura FC Jazzin toiminnassa kätensä sotkenut Antti Heikkilä sai lopputilin. Joukkueen taloudellinen tilanne on kahden viimeisen tilikauden suurtappioiden takia vaativa. Kuluva kausi on kuitenkin päättymässä positiiviseen tulokseen.

Aikaisemmin Ässien toimitusjohtaja on toiminut myös pelaajien hankinnasta vastaavana. Tällä kertaa työtä jaetaan valmentajan ja toimitusjohtajan kesken.

- Iltapäivällä istumme palaverin Mika Toivolan kanssa, jossa käymme asioita läpi. Scouttaus on joukkuepeliä.

Ässät tiedottaa ensi viikolla uusista pelaajasopimuksista.

» Lähetä palautetta toimitukselle