TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Juhamatti Yli-Junnila pikakomennukselle Kouvolaan

MESTIS / Uutinen
Loukkaantumisten ja massiivisen lenssuepidemian johdosta pahaa miesvajautta poteva KooKoo paikkailee rivejään lainamiehillä. HPK:n hyökkääjä Juhamatti Yli-Junnila pelaa kouvolaisten riveissä sunnuntain ja maanantain ottelut.

Puolustaja Atte Pentikäisen ohella KooKoon paidan pukee sunnuntain otteluun nuorten maajoukkuetta vastaan tuoreena miehenä myös HPK:n 22-vuotias hyökkääjä Juhamatti Yli-Junnila. Lähes kaksimetrisen keskushyökkääjän pelaamisesta on sovittu kahden seuraavan pelin verran.

- Kerhon kanssa on sovittu, että Yli-Junnila pelaa meillä nyt kaksi peliä. Tarkoitus olisi, että saisimme Hämeenlinnasta peleihimme yhden hyökkääjän jouluun asti, KooKoon luotsi Reijo Mansikka kertoi lauantain Kouvolan Sanomissa.

Harvimmillaan KooKoon rivit olivat torstaina Mikkelissä. Muutaman loukkaantuneen lisäksi kuume oli kaatanut lähes kaksi kentällistä pelaajia sängyn perukoille, joten KooKoolla oli reissussa matkassaan vain 14 kenttäpelaajaa. Omista junioreistakaan ei ole ollut apua, sillä sama tauti on harventanut myös nuorukaisia. KooKoon A-nuoret lähtevätkin viikonlopun Turun matkalle pahasti vajaamiehisinä.

Erityisen kimurantti KooKoon tilanne on ollut juuri keskushyökkääjien osalta. Antti Karhulan sopimuksenpurun myötä joukkueeseen jäi vain kolme sentteriä, joista Jukureita vastaan pystyi pelaamaan vain Olli Sinkkonen. Niinpä Yli-Junnilalle onkin luvassa vastuuta Kouvolassa.

Juhamatti Yli-Junnila nousi HPK:n edustusjoukkueeseen viime kaudella. Isosta koostaan huolimatta häntä on kuvailtu taitavaksi pelaajaksi, jonka parhaat avut ovat juuri hyökkäyspäässä. Viime talvena aikana hän pelasi 29 runkosarjaottelua tehoin 2+2 ja esiintyi yhdeksässä pudotuspelissä ilman tilastomerkintöjä. Sarjaporrasta alempana Yli-Junnila pelasi Forssassa kymmenen ottelua, tehoin 2+5.

Nuori hyökkääjä on pelannut myös tällä kaudella sekä liigaa että Mestistä. Yli-Junnilan kausi alkoi neljällä pelillä Forssassa, jonka jälkeen hän palasi liigaan. 18 pelistä HPK:n paidassa kertyi pisteet 1+3 ja teholukema -5.

Viimeiset neljä ottelua on taas vierähtänyt FPS:n paidassa. Forssalaisjoukkueen ykkössentterinä toimineen Yli-Junnilan kauden saldo kahdeksasta Mestis-ottelusta on komeasti 4+6. Pisteittä mies on jäänyt vain kauden ensimmäisessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle