BOS - BUF 0.00
CHI - SJS 2.00
WPG - TBL 2.00
VAN - EDM 5.00

Juhamatti Aaltonen Pelicansin vahvuuteen

LIIGA / Uutinen
Kärppien ringistä pois jättäytynyt hyökkääjä Juhamatti Aaltonen jatkaa uraansa Lahden Pelicansissa. Laituri solmi joukkueen kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Toimitusjohtaja Ilkka Kaarnan mukaan joukkue sai haaviinsa juuri sitä mitä halusi.

Iistä maailmalle ponnistanut Juhamatti Aaltonen jättäytyi viime kauden jälkeen pois Kärppien harjoitusringistä, vaikka hänellä oli myös kauden 2009-2010 kattava sopimus. Pelaaja pyysi seuralta siirtoa, ja asia venyi aina elokuun loppupuolelle saakka. Lopulta laitahyökkääjä löysi uuden osoitteen Lahdesta, kun Pelicans hankki hänet rivehinsä.

– Hän on juuri siinä haarukassa, mitä olemme taitotason osalta hakenut. Ei Kärpät häntä halunnut helposti toiseen suomalaisseuraan päästää. Tämä oli kuitenkin suunniteltu palanen, ja pelaajabudjettimme on edelleen hanskassa, toimitusjohtaja Ilkka Kaarna taustoittaa.

– Pari viikkoa olimme tilannetta tunnustelleet, mutta aiemmin taisi olla vielä enemmän vientiä Ruotsiin, emmekä silloin uskoneet tämän johtavan mihinkään. Nyt teimme kartoituksen uudestaan ja olimme paikalla oikeaan aikaan.

Lahtelaisseuran verkkosivuilla seuran päävalmentaja Mika Toivola kuvailee Aaltosta joukkueelleen oikeantyyppiseksi pelaajaksi, joka sopii Pelicansin kiekolliseen tyyliin. 24-vuotiaalle Aaltoselle on Pelicansissa myös tuttuja kavereita, sillä vuosikausia hänen kanssaan samassa joukkueessa pelannut Tommi Paakkolanvaara liittyi joukkueeseen jo keväällä.

– Olemme tähän asti olleet tyytyväisiä Tommiin, ja meillä on erittäin vahva usko häneen ja nyt myös Aaltoseen. Potentiaali on varmasti yleisönkin tiedossa. Kärpissä heille ei ehkä ole ollut tarjolla sitä roolia, mitä ovat kaivanneet, Kaarna sanoo.

Aaltonen on nakuttanut Kärpissä pisteitä tasaisella, noin 30 pisteen kausitahdilla. Viime kevään pudotuspeleissä Aaltonen keräsi 15 pelaamassaan ottelussa 3+6=9 tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle