Juhamatti Aaltonen hyllytettiin SHL:ssä - asiantuntija Wikegårdilta kovaa kritiikkiä

SHL / Uutinen
Aaltonen pelasi viime kaudella HIFK:n riveissä.
Röglen alkukausi on ollut vaisu, joukkueella on vain kolme pistettä kuudesta pelistä. Päävalmentaja Anders Eldebrink päätti hyllyttää Aaltosen, joka on pelannut heikosti puolustuspäässä, mutta ollut suhteellisen hyvä hyökkäyspelillisesti. Cmoren asiantuntija Niklas Wikegård antoi Aaltoselle erittäin kovaa kritiikkiä.

Juhamatti Aaltosen paluu Rögleen on ollut vaikea. Aaltonen hankittiin joukkueeseen tähtihyökkääjään statuksella, mutta vaisun alkukauden jälkeen päävalmentaja Anders Eldebrink päätti hyllyttää Aaltosen.

Suomalaishyökkääjän viimeinen peli ennen hyllyttämistä oli Djurgårdenia vastaan. Aaltonen teki ottelussa yhden syöttöpisteen. Rögle hävisi ottelun 2-6. Aaltonen on viidessä pelissä tehnyt yhden maalin ja neljä syöttöpistettä.

- Halusimme tämän joukkueen Karlskronaa vastaan. Juhamatti on erittäin taidokas hyökkääjä, mutta hän pystyy parempaan. Uskon että hän itsekin tietää sen, Eldebrink perustelee hyllyttämistä.

Cmoren asiantuntija Niklas Wikegård antoi Aaltoselle erittäin kovaa kritiikkiä. Asiantuntijan mielestä Aaltonen ei tee riittävästi töitä kentällä.

- Jos katsotaan Aaltosen kaltaista pelaajaa, joka on selkeä tähtipelaaja, hän ei ole missään mukana kentällä, eikä tee riittävän paljon töitä. Röglellä ei ole varaa peluuttaa tällaista pelaajaa. Rögle tarvitsee pelaajia, jotka tekevät kaikkensa kentällä jokaisessa ottelussa, häpeäisin valmentajana jos peluuttaisin tuollaista pelaajaa, Wikegård sanoi Expressenin mukaan.

Aaltonen vastasi kritiikkiin Helsingborgs Dagbladetille ja sanoi olevansa samaa mieltä Wikegårdin kanssa.

- Pystyn parempaan, olen ollut huono puolustuspäässä. Olen samaa mieltä, että en pelannut hyvin Redhawksia vastaan. Hyökkäyspäässä rakennan paikkoja niin kuin koko ketju tekee, mutta ketjuna ja yksilöinä meidän pitää pelata paremmin kotiinpäin ja tehdä töitä. Ottelut ovat erittäin intensiivisiä, jos pysähdyt ja mietit liikaa, olet pelin ulkopuolella. Pitää olla aktiivinen koko pelin ajan, Aaltonen totesi.

Rögle on sarjataulukossa viimeisenä. Se on tähän mennessä hankkinut kolme pistettä kuudesta pelistä. Joukkueen maaliero on kuuden ottelun jälkeen -18, mikä on SHL:n huonoin.

Joukkueen ykkösmaalivahdiksi hankittu Ville Kolppanen ei ole vielä pelannut otteluakaan loukkaantumisen takia. Tilalle hankittiin Justin Pogge, joka pelasi viime kaudella KHL:ssä Slovan Bratislavassa. 

Ei ole vielä tiedossa, milloin Aaltonen pääsee takaisin Röglen kokoonpanoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle