Juha Ylönen palaa Espooseen

LIIGA, NHL / Uutinen
Kokenut 30-vuotias keskushyökkääjä Juha Ylönen tekee paluun kasvattajaseuraansa Espoon Bluesiin. Ylösen ainokaiseksi jäänyt kausi Espoossa oli 90-91, silloisen Kiekko-Espoon sinikeltaisissa väreissä. Ylösen sopimus on kolmivuotinen.

Samassa yhteydessä Blues tiedotti myös Marko Tuomaisen kaksivuotisesta (1+1) sopimuksesta, jonka Jatkoaika kertoi jo huhtikuisessa uutisessaan. Blues ei voinut julkaista Tuomaisen siirtoa ennen kuin nyt, sillä hänen seuransa jatkoi pelejään AHL:n pudotuspeleissä.

Ylönen on pelannut SM-liigaa Hämeenlinnan Pallokerhon riveissä kahden kauden ajan ja Jokereissa kolme kautta. Viiden liigakauden jälkeen Juha lähti hakemaan pelipaikkaa NHL:stä hänet kesän 1991 draftissa varanneen Phoenixin (silloisen Winnipegin) paidassa. Ensimmäinen kausi meni vielä pääosin farmisarjassa, mutta jo toisella kaudellaan Ylönen oli Kojoottien luottomiehiä puolustavan keskushyökkääjän roolissa.

Viime kesänä Phoenix kauppasi Ylösen Tampa Bayhin, jossa kokenut sentteri ei kuitenkaan ehtinyt viihtyä kuin reilun puolen vuoden ajan. Kevään aikana, muutama päivä ennen siirtotakarajaa, Tampa vuorostaan siirsi Ylösen pelaajaoikeudet Ottawa Senatorsille, jonka riveissä Juha pelasi loppukauden ajan. NHL-kaukaloissa Ylösen rooli on ollut erittäin puolustava, mutta SM-liigassa Ylönen saa varmasti paljon vastuuta myös pistetehtailusta. Paras esimerkki Ylösen hyökkäyspään taidoista saatiin toissa kevään MM-kisoista, joissa Ylönen teki tuhojaan Sami Kapasen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle