Juha Salmu Hermeksestä Ruotsiin

MESTIS / Uutinen
Kokkolan Hermeksen Mestis-joukkueen puolustuspää koki kovan kolauksen, kun viimekautisen joukkueen parhaaksi puolustajaksi kehuttu Juha Salmu päätti jättää Kokkolan ja suunnata Pohjanlahden toiselle puolen. Salmun uusi seura on Ruotsin Allsvenskaniin keväällä noussut Nybro.

"Olisi tärkeää, että viime kauden parhaan puolustajan, Juha Salmun, kanssa saataisiin sopimus aikaiseksi.

- Salmun sopimus on sinettiä vaille valmis. Jos Salmu pelaa Suomessa, seura on Hermes, [joukkueen "manageri" Jouni] Vuorinen sanoo Hermes-kannattajien iloksi."

Näin kirjoitettiin Jatkoajan Hermes-ennakossa kolme viikkoa sitten, joten Juha Salmun lähtö tuli yllättävään paikkaan. Nybron www-sivuilla joukkueen pelaajahankintavastaava Peter Aro oli luonnollisesti mielissään uudesta vahvistuksesta.

- Saimme hänet ja hänestä tulee ykköspakkimme, Aro hehkutti.

Salmu kehittyi nopeasti kahden Mestis-kautensa aikana nousten viime kaudella yhdeksi sarjan parhaista puolustajista. 24-vuotias oululainen pelasi Kärppien a-junioreissa yli-ikäiseksi tuloonsa saakka ja siirtyi aikuisten sarjoissa ensiksi Suomi-sarjan Kiekko-Ouluun kaudeksi 1999-2000. Kiekko-Oulussa 27 pelissä puolustajan paikalta syntyneet 24 tehopistettä osoittivat, että aineksia ylemmillekin sarjatasoille on, ja seuraavaksi talveksi Salmu suuntasi Kokkolaan. Kahden Hermes-kautensa aikana hän kehittyi nopeasti myös pisteiden valossa - toissa kaudella viisi tehopistettä ja viime kaudella 23.

Lähde: Hockeymagasinet.com

» Lähetä palautetta toimitukselle