Juha Pajuojalle lähtöpassit Ässistä

LIIGA / Uutinen
SM-liigan jumbojoukkueeksi juuttunut Porin Ässät on erottanut päävalmentaja Juha Pajuojan. Valmennusvastuun ottaa loppukaudeksi kakkosvalmentaja Jari Härkälä.

Entinen liigakiekkoilija Pajuoja ehti valmentaa Ässiä ainoastaan 23 ottelun ajan. Tuossa ajassa viime kauden finaalisti sai kasaan ainoastaan 18 pistettä ja maaliero oli murheellinen -40.

- Ratkaisu tehtiin eilen illalla. Tunnelin päässä ei näkynyt enää valoa. Joukkueen ilme ei ollut sellainen, että näköpiirissä olisi ollut muutosta, Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kommentoi.

- Kyllähän tässä kaikenlaista ehdittiin kokeilemaan.

Joukkueen uudeksi valmentajaksi on nimitetty alkukauden kakkosvalmentajana ollut Jari Härkälä. Härkälän apuna toimivat aiemminkin valmennusryhmässä olleet Pasi Matalamäki ja Pasi Kaukoranta. Heidän sopimuksensa kattaa tämän kauden loppuun.

- Aikataulu oli tiukka. Mietimme monia eri ratkaisuja, mutta tällä hetkellä vapaana olevia valmentajia ei paljoakaan ole, joten tällä porukalla mennään nyt kevääseen asti.

- Välittömästi aloitimme myös ensi kauden tilanteen kartoittamisen. Keväällä on luonnollisesti enemmän vaihtoehtoja, ja toki Härkälä on yksi niistä.

Aiemmin SM-liigassa Bluesia ja KalPaa valmentanut Härkälä palasi liigakiekon pariin täksi kaudeksi oltuaan sitä ennen useamman vuoden kaukalopallovalmentajana.

- Hänellä on kuitenkin aiempaa kokemusta SM-liigasta ja ollut jo tämän syksyn tässäkin mukana, Hirsimäki kuittaa epäilyt valmentajan taustoista.

Ässien taival SM-liigassa jatkuu tiistaina vierasottelulla SaiPaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle