ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Jouni Varis Jokipoikien kakkosvalmentajaksi

MESTIS / Uutinen
Jokipojat on ilmoittanut pestanneensa Mikko Haapakosken johtamaan valmennustiimiin edelliskaudet seuran A-junioreita luotsanneen Jouni Variksen.

Jouni Varis on tuttu kasvo Jokipoikien penkin takaa. Mies valmensi edustusjoukkuetta vuosina 2001–2004 nostaen joukkueen Mestikseen kaudeksi 2004–2005. Menestys ensimmäisellä kaudella oli kuitenkin heikkoa, ja Varis sai kenkää loppuvuodesta 2004.


Jouni Varis on ennenkin luotsannut Jokipoikia.

– Variksen "Jone" oli tähän mielestämme paras ratkaisu ja kun sauma oli hänellekin sopiva, asia järjestyi nopeasti, toteaa joukkueen puheenjohtaja Jussi Jormakka seuran tiedotteessa.

– Edustusjoukkueen tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeää A-juniorijoukkuetta ei tulla jättämään tyhjän päälle, vaan uutta valmentajaa etsitään parhaillaan ja ensi kaudeksi on tarkoituksena saada kokoon vähintään yhtä iskukyinen ryhmä kuin tälläkin kaudella

Junioreille lisää peliaikaa?

Varis toimi männä kaudella Jokipoikien A-nuorten päävalmentajana menestyksekkäästi. Mies johdatti joukkueensa aina SM-liigakarsintoihin asti, mutta silloin vastus kävi liian kovaksi. Varis odottaa paluuta edustusjoukkueeseen innolla.

– Päätös edustusjoukkueen valmennustehtäviin ryhtymisestä oli lopulta helppo tehdä. Tieto siitä, että Mikko Haapakoski on uusi päävalmentaja oli tietysti ratkaisevin asia, kommentoi Varis ja jatkaa:

– Vaikka viimeisen viiden vuoden aikana Mestis on mielestäni muuttunut huomattavasti ammattimaisempaan suuntaan sekä peli ja pelinopeus ovat kehittyneet paljon, on laadukkaalla valmennuksella ja yhteistyöllä löydettävissä joensuulaisen junioriputken läpi käyneille pelaajille vastuuta ja isojakin rooleja edustusjoukkueessa, mietti Varis.

Jokipoikien tulevan kauden kasaaminen on vaiheessa ja seuran mukaan pelaajauutisia voidaan odottaa parin viikon sisällä ja tietoa taloustilanteesta jo aiemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle